Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το νέο project του Google X

Η φιλοδοξία της Google να νικήσει το θάνατο, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με ένα νέο προϊόν από το Google X τμήμα της. Ο Andrew Conrad, επικεφαλής του τμήματος Life Sciences της εταιρίας, έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες από ένα project νανοτεχνολογίας, το οποίο θα ανιχνεύει τις ασθένειες. Χιλιάδες μικροσκοπικά μαγνητικά σωματίδια σε μέγεθος ενός χιλιοστού από το μέγεθος ενός ερυθρού αιμοσφαιρίου, θα προσκολλούνται σε μόρια, όταν αναγνωρίζουν πως αυτά είναι προβληματικά. Με μια wearable συσκευή, θα γίνεται η ανίχνευση αυτών των μαγνητών.

Η Google υποστηρίζει πως το project θα υλοποιηθεί σε 5 χρόνια. Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν πόσα από αυτά τα σωματίδια θα χρειάζονται σε ένα σώμα, ενώ πρέπει να αναπτυχθεί και η επίστρωση των σωματιδίων που θα τους επιτρέπει να δεσμεύουν τα στοχευόμενα κύτταρα. 

Αυτή τη στιγμή πάνω από 100 άτομα ασχολούνται με το συγκεκριμένο project από την ομάδα του Google X. Όπως δηλώνει ο Conrad “σε τελική ανάλυση, ο εχθρός μας είναι ο θάνατος. Ο θάνατος που μπορεί να αποφευχθεί. Προσπαθούμε να τον αποφύγουμε, προλαμβάνοντας τις ασθένειες. Εφόσον έχουμε την τεχνολογία να επέμβουμε, πρέπει να δεσμεύσουμε περισσότερους πόρους και ενέργεια σε αυτό”.

Αν τελικά η τεχνολογία αυτή πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις μετά τις κλινικές δοκιμές θα λειτουργεί ως εξής. Τα καρκινικά κύτταρα για παράδειγμα, εκκρίνουν πρωτεΐνες και σάκχαρα που τα υγιή κύτταρα δεν έχουν. Τα μαγνητικά σωματίδια θα εντοπίζουν μόνο το καρκινικό κύτταρο και θα το δεσμεύουν, κάνοντας εύκολη τη διάγνωση και τον εντοπισμό του. Τα δύο προβλήματα που υπάρχουν είναι η περιορισμένη ακόμα γνώση των πρωτεϊνών και των σακχάρων των καρκινικών κυττάρων και να βρούμε με ποιες επιστρώσεις μπορούν να δεσμευτούν.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *