Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ανεβαίνει επικίνδυνα πλέον το θερμόμετρο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (Σαν σήμερα 5/11)

Ανεβαίνει επικίνδυνα πλέον το θερμόμετρο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (Σαν σήμερα 5/11)











  • Συνάντηση έχουν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, παρών θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, δεδομένου ότι η συνάντηση αφορά την προετοιμασία του Eurogroup της Πέμπτης.
  • Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, η στάθμη των νερών του οποίου βρέθηκε προ ημερών πάνω από το όριο συναγερμού.
  • Με τα υφιστάμενα αποτελέσματα σε σχέση με τις ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ η κατασκευή τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο, αυτήν τη στιγμή, δεν είναι εφικτή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη.
  • Αφού παραβίασε επτά φορές τα ελληνικά χωρικά ύδατα, την Τρίτη, η τουρκική κορβέτα Βuyukada, αποχώρησε από το Αιγαίο τα ξημερώματα της Τετάρτης, και ελλιμενίστηκε στο Ακσάζ.
  • Συνεχίζεται το μπαράζ συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς. Την Πέμπτη, σειρά έχει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Κόσμος

  • Ανεβαίνει επικίνδυνα πλέον το θερμόμετρο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Παλαιστίνιος έριξε το φορτηγάκι που οδηγούσε επάνω σε δεκάδες πεζούς σε δύο σημεία της πόλης πριν βγει από το όχημα και επιτεθεί σε περαστικούς και αστυνομικούς με σιδηρολοστό. Ο δράστης, υποστηρικτής της Χαμάς όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, έπεσε νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας. Ένας πολίτης σκοτώθηκε και 13 τραυματίστηκαν, οι τρεις εκ των οποίων σοβαρά.
  • Για πρώτη φορά υποψήφιοι στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ ήταν οι εγγονοί των πρώην προέδρων Τζίμι Κάρτερ και Τζορτζ Μπους του γηραιότερου. Ο Τζέισον Κάρτερ, υποψήφιος για κυβερνήτης της Τζόρτζια, είχε κακές επιδόσεις, όπως πολλοί άλλοι Δημοκρατικοί σε ολόκληρη τη χώρα. Από την άλλη, ο Ρεπουμπλικάνος Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους, φαίνεται να κερδίζει στο Τέξας την έδρα του επιτρόπου για τη Γη.
  • Η νύχτα ανήκε στους Ρεπουμπλικανούς: Χωρίς να δείχνει τόσο διεύρυνση της βάσης των Ρεπουμπλικανών, αλλά περισσότερο τιμωρώντας τον Ομπάμα, η κατάκτηση του Κογκρέσου επανακαθορίζει τα περιθώρια κινήσεων των ΗΠΑ και γίνεται πρόλογος της επόμενης μάχης για το Λευκό Οίκο. Μέχρι τότε, το πρωταρχικό ερώτημα είναι το πώς θα χρησιμοποιήσουν ο πρόεδρος και οι Ρεπουμπλικανοί τη δύναμή τους: Συμβιβασμός ή σύγκρουση;
  • Στρατιωτικές ενισχύσεις για την προστασία όσων πόλεων στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν πέσει στον έλεγχο των φιλορώσων ενόπλων στέλνει το Κίεβο, με φόντο την επιδείνωση της σύγκρουσης μετά τις κάλπες που έστησαν οι φιλορώσοι σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Την ίδια ώρα, οι ηγέτες των φιλορώσων στις δύο επαρχίες καταγγέλλουν «παραβίαση της συμφωνίας του Μινσκ» μετά την πρόθεση του Κίεβου να πάρει πίσω το νόμο για ενισχυμένη αυτονομία στις δύο επαρχίες.
  • Νέες συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και Παλαιστίνιων στο κέντρο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, οι οποίες έφτασαν μέχρι και το Όρος του Ναού. Τον πετροπόλεμο και τις κροτίδες ακολούθησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης στα στενά κάτω από το Αλ Άκσα, με Παλαιστίνιους να βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο τέμενος.

Οικονομία

  • Στις βασικές πτυχές του νέου εθνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2015 στο πλαίσιο της νέας σχέσης της Ελλάδας με τους εταίρους στην μετά το μνημόνιο εποχή αναφέρθηκε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2014» του ΕΒΕΑ και του Ι.Ε.Α.
  • Πρόστιμα που κατά μέσον όρο ανέρχονταν σε 1.934 ευρώ επέβαλαν τα κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης σε 213 υποθέσεις παραεμπορίου, με το συνολικό ύψος των διοικητικό κυρώσεων να ανέρχεται σε 412.000 ευρώ. Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 842 επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν συνολικά 429 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 624.000 ευρώ.  
  • Να μην επιτραπεί σε δικηγόρους να αναλάβουν το ρόλο του ειδικού διαχειριστή στις υποθέσεις ρύθμισης μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων ζήτησε σήμερα Τετάρτη το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ).

Αθλητισμός

  • Τη λύση της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι διοικούντες την ΠΑΕ Πανθρακικός και ο Άκης Μάντζιος.
  • Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του αντιπροέδρου της, Βασίλη Κωνσταντίνου, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος.
  • Μετά την UEFA και η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (FIFA) ανακοίνωσε ότι τιμώρησε με εξάμηνο αποκλεισμό από όλα τα όργανα της τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας (FIGC), Κάρλο Ταβέκιο, μετά τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.


ΠΗΓΗ: sansimera.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *