Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Διακύρηξη απεργίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Γιαννιτσών σε συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Μια απεργία που γίνεται με αφορμή τον προϋπολογισμό την ώρα που η συγκυβέρνηση, ετοιμάζει από κοινού με την τρόικα νέα μνημονιακά μέτρα, που στοχεύουν στα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, και μέσα από τον νέο προϋπολογισμό δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εντείνει τα ήδη εφιαλτικά προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων.


Προ των πυλών βρίσκονται μέτρα όπως: 

- Η πλήρης απελευθέρωση .... των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που θα εκτινάξει ακόμη περισσότερο την ανεργία που έχει φτάσει στα ύψη. 
- Η νέα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την διεύρυνση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της σταθερής εργασίας. 
- Οι νέες μειώσεις στα εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ, της υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων αλλά και εφαρμογής νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, που σε συνδυασμό με την αξιολόγηση - σφαγείο θα συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τους μισθούς των εργαζομένων. 
- Η νέα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που δε θα περιορίζεται στις μειώσεις που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί. Δρομολογούνται επιπλέον αυξήσεις στα όρια ηλικίας, μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης μέσω της απαρέγκλιτης τήρησης ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων. 
- Η κυβέρνηση για να καταστείλει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ετοιμάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο, με βασικό στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της δράσης των συνδικάτων ενώ διατηρεί σε καθεστώς επιστράτευσης βασικούς κλάδους εργαζομένων, για να μην μπορούν να αντιδρούν. 

Τα μέτρα αυτά αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα στις Δημοκρατικές ελευθερίες, που την περίοδο των μνημονίων έχουν δεχτεί απανωτά πλήγματα. Ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, των νέων, με τα όλα τα τμήματα της κοινωνίας που δέχονται συνεχή πλήγματα, όπως οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι επιστήμονες, είναι μονόδρομος απέναντι σε αυτή την πολιτική της καταστροφής. 

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της περιοχής να κάνουν δικιά τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας. Η Απεργιακή Συγκέντρωση στα Γιαννιτσά αποφασιστικέ να γίνει 27 Νοεμβρίου στις 11.00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών. Για τον καλύτερο συντονισμό της απεργιακής κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα σύσκεψη όλων τον συνδικαλιστικών φορέων (πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων) της περιοχής. 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *