Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Συζήτηση για έρευνα του υπεδάφους της περιοχής της Έδεσσας

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου συναντήθηκε με τον διαπρεπή Εδεσσαίο γεωλόγο κ. Παντελή Παπάζη και τον Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Γιώργο Τσώνη, με αντικείμενο συζήτησης ενδεχόμενη έρευνα του υπεδάφους συγκεκριμένων περιοχών του Δήμου Έδεσσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επιστημονικής συνάντησης για την προετοιμασία του φακέλου που αφορά τη χρηματοδότηση της μελέτης του φράγματος Στραβοποτάμου, καθώς ο κ. Παπάζης βοήθησε την επιστημονική ομάδα με πολύτιμα στοιχεία και πληροφορίες για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατάρτισης του φακέλου για τη χρηματοδότηση της μελέτης του φράγματος Στραβοποτάμου συζητήθηκε η χρησιμότητα - αναγκαιότητα σύμφωνα με τους επιστήμονες, που εντυπωσιάστηκαν από τον υδατικό πλούτο της περιοχής – κατάρτισης χαρτών και υποβάθρων για το υπέδαφος συγκεκριμένων περιοχών.

Για το λόγο αυτό ο κ. Παπάζης προσφέρθηκε να βοηθήσει με τις πολύτιμες γνώσεις και τις γνωριμίες του με ομάδες επιστημόνων και Πανεπιστημιακά ιδρύματα, προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη καταγραφή με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Η συγκεκριμένη καταγραφή στο υπέδαφος της περιοχής θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο, τόσο για τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού όσο και για άλλες χρήσεις, καθώς θα καταγραφεί οτιδήποτε (δίκτυα, κατασκευές, υποδομές κλπ) υπάρχει στο υπέδαφος των περιοχών που θα διερευνηθούν.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *