Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας με την Προισταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας κυρίου Δημήτρη Μπίνου και της Προϊστάμενης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας, κυρίας Τσιγαρίδα Ελισάβετ, στο Δημαρχείο Αλμωπίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Εφορίας και ο Αντιδήμαρχος κύριος Κετικίδης Ιωάννης. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Συζητήθηκε η δυνατότητα υποβολής κοινών προτάσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την ανάδειξη μνημείων της Αλμωπίας, και ιδιαίτερα του Κάστρου της Χρυσής και μεταβυζαντινών εκκλησιών. Η Αλμωπία έχει πλήθος μνημείων που έχουν ανάγκη συντήρησης και ανάδειξης και απαιτείται η συνεργασία των φορέων για την ωρίμανση και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. 

Ο Δήμος και η Εφορία Αρχαιοτήτων θα εργαστούν από κοινού με στόχο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αλμωπίας, η οποία μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα μοχλό τοπικής ανάπτυξης.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *