Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Εξάρθρωση συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα στη Βόρεια Ελλάδα

Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση συμμορίας ημεδαπών, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στη μεταπώληση μερών τους ως ανταλλακτικά, οδήγησε η συστηματική και πολυήμερη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς άνδρες, ηλικίας 38, 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης-Συμμορία, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής και της Απείθειας.


Η δράση της συμμορίας συνίσταται σε:

• κλοπές οχημάτων στη Βόρεια Ελλάδα
• μετέπειτα αποσυναρμολόγησή τους και
• μεταπώληση μερών τους ως ανταλλακτικά

και εντοπίζεται κατά το τελευταίο έτος, στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης, Κιλκίς, Πέλλας, και Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρείς άντρες, από τον Ιανουάριο του 2014, συνέστησαν ομάδα με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014, αφαίρεσαν από τις προαναφερόμενες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, είκοσι πέντε οχήματα, στην πλειοψηφία τους αγροτικά φορτηγά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και αφού τα αποσυναρμολογούσαν, μεταπωλούσαν μέρη τους ως ανταλλακτικά.

Σημειώνεται ότι, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικεία του 38χρονου σε οικισμό των Διαβατών και σε αύλειο χώρο της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο από τα κλεμμένα οχήματα
• ένα κλεμμένο φορτηγό στο στάδιο της αποσυναρμολόγησης και
• 21 πινακίδες κυκλοφορίας μέσα σε στάχτες, με προφανή σκοπό να αλλοιώσουν τα αναγραφόμενα στοιχεία και να παραπλανήσουν τις Αρχές σε πιθανό έλεγχο και
• Μέρος εγγράφων που αφαιρέθηκαν από τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να καταστρέψουν.

Προκειμένου μάλιστα, να μη γίνει αντιληπτή η δράση τους από τους περίοικους, οι δράστες τοποθετούσαν τα αφαιρεθέντα φορτηγά στον χώρο της κουζίνας, τον οποίο απομόνωναν με αδιάφανο χοντρό ύφασμα που έβαζαν στην μπαλκονόπορτα και στη συνέχεια προέβαιναν στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *