Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε δηλώσεις μετά την αποτυχία εκλογής ΠτΔ και ανέφερε πως τώρα η τύχη της χώρα βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μίλησε μετά το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας και αναφέρθηκε στο "μεγάλο γεγονός της ημέρας" όπως το χαρακτήρισε. Ο κύριος Βενιζέλος μίλησε για "διάλυση της βουλής λόγω του εκβιασμού των θεσμών που επιβλήθηκε από την αντιπολίτευση με τις ψήφους της ΧΑ" και συμπλήρωσε: "Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η οικονομία σε αβεβαιότητα και αστάθεια με τη σύμπλευση, όχι μόνο των ετερόκλητων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, αλλά και των βουλευτών της ΧΑ. Αυτό είναι όνειδος για τη δημοκρατία που ελπίζω να μην έχουν βαθύτερες επιπτώσεις".


Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ "η ώρα της αλήθειας". "Ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους, καλούνται να λάβουν μια απόφαση για την πορεία της χώρας τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια" εξήγησε. Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως το σοσιαλιστικό κόμμα ακρωτηριάστηκε, πόνεσε, έγινε το εξιλαστήριο θύμα για να σώσει τη χώρα. "Τώρα όμως έχουμε να προστατεύσουμε ένα τεράστιο κεκτημένο, να διαφυλάξουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού. Οι θυσίες έπιασαν τόπο" σημείωσε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως "το ΠΑΣΟΚ θα προστατεύσει αυτό το κεκτημένο, προεκλογικά ως κυβέρνηση εκλογών, θα προσπαθήσει να εγγυηθεί την λειτουργία των θεσμών της χώρας. Μετεκλογικά όλα εξαρτώνται από την ψήφο του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα με σταθερότητα και ασφάλεια να αλλάξει σελίδα, να αποκαταστήσει αδικίες.

Σαφείς ήταν οι αιχμές του και ενάντια στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αποκαλώντας το χωρίς να το κατονομάσει "νέα ΔΗΜΑΡ". Όπως ο ανέφερε μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και συμπλήρωσε: "Αυτό τον εγγυητικό ρόλο δεν μπορεί να τον παίξει η αντιπολίτευση ούτε νέα κόμματα που έρχονται να λειτουργήσουν ως νέα ΔΗΜΑΡ με τις αντιξοότητες και τις αντιφάσεις που τη χαρακτήρισαν στην περασμένη Βουλή".

Ο υπουργός εξωτερικών απευθύνθηκε τέλος στον ελληνικό λαό και δήλωσε. "Πάταξον μεν, άκουσον δε! Μπορεί κάποιοι να μας μισούν, να μας απεχθάνονται να μας χρεώνουν όλα τα δεινά του τόπου και να μην αναγνωρίζουν όλα όσα έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και η δημοκρατική παράταξη τα τελευταία χρόνια". Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τελείωσε τη δήλωσή του λέγοντας: "Ευθύνη σημαίνει πατρίδα, σημαίνει μέλλον".



πηγη: News247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *