Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Φθηνότερα τα ταξίδια στον...Άρη

Το “φθηνό” για αποστολές σε άλλους πλανήτες είναι σχετικό, αλλά δυο μαθηματικοί φαίνεται πως ανακάλυψαν ένα τρόπο να γλιτώσουν εκατομμύρια δολάρια. Αντί για πτήση κατευθείαν στον κόκκινο πλανήτη, μόλις αυτός βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση του από τη Γη, προτείνουν το σκάφος να συναντήσει τον πλανήτη “καθοδόν”. 

Η στρατηγική αυτή ονομάζεται Βαλλιστική Σύλληψη (Ballistic Capture) και περιλαμβάνει την εκτόξευση ενός διαστημικού οχήματος σε τροχιά όμοια με αυτή του Άρη, αλλά με μικρότερη ταχύτητα από αυτή που κινείται ο πλανήτης. Εντέλει, ο Άρης θα φτάσει το όχημα και όλα εκείνα τα καύσιμα που θα χρειαζόντουσαν για την πλοήγηση στον πλανήτη γίνονται αχρείαστα. Κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να έχουμε μικρότερα, πιο ελαφριά οχήματα. 

Αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη για αποστολές εξοπλισμού αλλά όχι για αποστολή αστροναυτών, αφού το ταξίδι στον Άρη θα διαρκεί αρκετούς μήνες παραπάνω από τους 6 μήνες που διαρκεί τώρα.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *