Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Και τώρα...εκλογές! Δεν αναδείχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία

Ο κύβος ερρίφθη. Η χώρα οδεύει σε εκλογές μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία έδειξε ότι δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για την εκλογή Προέδρου και πλέον αναμένεται η ανακοίνωση της ημερομηνίας με πιθανότερες την 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου. 

Συγκεκριμένα, 168 Βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα, ενώ 132 δήλωσαν ''παρών''.

Εντός των επόμενων 10 ημερών η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προκηρύξει εκλογές. 

Στις 14:00 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς δεν αποκλείεται ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ακόμη και το απόγευμα της Δευτέρας να ανακοινώσει το νέο κόμμα προσδοκώντας να αποσπάσει ψηφοφόρους τόσο από το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και Το Ποτάμι.

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις και στη ΔΗΜΑΡ. Εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και θα οριστεί και η ημερομηνία του διαρκούς συνεδρίου του κόμματος, όπου θα αποφασισθεί η εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως η συνεργασία προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *