Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Πεθαίνει ο Αλέξανδρος Ωνάσης (Σαν σήμερα 23/1)

1918Στρατιωτική στάση στη Λαμία κατά της επιστράτευσης που έχει διατάξει η κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου
καταστέλλεται με βίαιο τρόπο.

1863Ο Όθωνας και η δυναστεία του κηρύσσονται έκπτωτοι από την Ελλάδα και επικυρώνεται το δημοψήφισμα του Νοεμβρίου 1862 για την επιλογή νέου βασιλιά.

1941Ο διάσημος αεροπόρος Τσαρλς Λίντμπεργκ  καταθέτει ενώπιον του Κογκρέσου και προτείνει οι ΗΠΑ να διαπραγματευτούν με τον Χίτλερ συμφωνία ουδετερότητας.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 23/1
1910 Ο θρυλικός gypsy jazz κιθαρίστας Django Reinhardt (Jean Baptiste Reinhardt 1910-1953) γεννήθηκε στο Liberchies του Βελγίου. Πέρασε μεγάλο μέρος των νεανικών του χρόνων παίζοντας μπάντζο, κιθάρα και βιολί σε διάφορα μαγαζιά στο Παρίσι. Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους jazz μουσικούς και κιθαρίστας. Το κουιντέτο που δημιούργησε με τον βιολιστή Stéphane GrappelliQuintette du Hot Club de France, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα jazz συγκροτήματα. Μεταξύ πολλών άλλων οι Les PaulB.B. KingCarlos SantanaStevie Ray VaughanMark Knopfler τον έχουν αναφέρει ως πηγή έμπνευσης. Ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Jimi Hendrix είχε κάποτε δηλώσει πως ονόμασε ένα από τα συγκροτήματα του, τους Band of Gypsys, επηρεασμένος από τη μουσική του Reinhardt. Δημοφιλής συνθέσεις του: "Minor Swing", "Belleville", "Djangology" και "Swing '42". Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς κιθαρίστες του 20ου αιώνα.

1990 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας του southern rock συγκροτήματος Lynyrd SkynyrdAllen Collins (Larkin Allen Collins Jr. 1952-1990) απεβίωσε σε ηλικία 37 ετών στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα από χρόνια πνευμονία. Ήταν παράλυτος από τη μέση και κάτω από το 1986, ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Αθλητισμός 23/1
23/1/2006    Πεθαίνει σε ηλικία 95 ετών ο Σαβίνο Γκουλιελμέτι, που ήταν γεννημένος στις 26/11/1911 και ήταν ο γηραιότερος εν ζωή Ολυμπιονίκης. Το 1932 είχε κατακτήσει στο Λος Αντζελες το χρυσό μετάλλιο στην γυμναστική, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν δραστήριος στον χώρο του αθλητισμού κατέχοντας τη θέση του αντιπροέδρου στο σωματείο Pro Patria

23/1/2003    Πεθαίνει σε ηλικία 81 ετών ο ιταλός μεγιστάνας Gianni Agnelli, πρόεδρος της FIAT και της Juventus

23/1/2001    Με το γκολ που πετυχαίνει εναντίον του Cambridge, o 18χρονος Jermaine Defoe της Bournemouth φτάνει τα δέκα τέρματα σε ισάριθμους αγώνες, επίδοση που αποτελεί μεταπολεμικό ρεκόρ για την Αγγλία. Το απόλυτο ρεκόρ (12 γκολ) εξακολουθεί να κατέχει ο Dixie Dean της Everton από την περίοδο 1930-31

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *