Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση εκπροσώπων των κυνηγετικών οργανώσεων Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας με υποψήφιους Βουλευτές

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/1/2015 συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κυνηγετικών οργανώσεων των Ν. Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας και υποψηφίων βουλευτών του Ν. Πέλλας
στην Αριδαία. Η συνάντηση που διοργανώθηκε από τον Κ. Σ. Αλμωπίας, έγινε στο Δημαρχείο Αριδαίας και σαν σκοπό είχε την αποσαφήνιση των ασαφών ως αρνητικών προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κυνήγι.

Παρόντες ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Κελεσίδης και Σηφάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Μπαμπαλης (Χρυσή Αυγή) και Ρίζος (Ποτάμι). Προσεκλήθησαν αλλά δε προσήλθαν οι υποψήφιοι Βουλευτές κ. Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ) και απο την (ΝΔ)

Από πλευράς κυνηγετικών οργανώσεων παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, κ. Καλογεράκος και Πολυχρόνης, και εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων Έδεσσας, Γιαννιτσών, Αλμωπίας (Πέλλα), Βέροιας, Νάουσας και Μελίκης (Ημαθία).

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολιτισμένο κλίμα με εξαίρεση τον κ. Σηφάκη, ο οποίος με θράσος τόλμησε να χαρακτηρίσει τη συνάντηση αυτή ως επιτηδευμένη, αφήνοντας να εννοηθεί πως εξυπηρετούμε κάποιο άλλο κόμμα και όχι το κυνήγι.

Σε πλήρη αντίθεση με το ύφος και το ήθος του κ. Σηφάκη, ο κ. Κελεσίδης, προσπάθησε να απαντήσει σε όλα τα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν από τους εκπροσώπους των κυνηγετικών οργανώσεων.

Οι κ. Μπαμπαλης (Χρυσή Αυγή) και Ρίζος (Ποτάμι) εξέφρασαν τη στήριξη τους στην κυνηγετική δραστηριότητα και διαφώνησαν με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για πλήθος περιορισμούς της κυνηγετικής δραστηριότητας, χωρίς όμως να συνοδεύονται από την παραμικρή τεκμηρίωση για αυτό.

Δυστυχώς, αν και ο κ. Κελεσίδης μας έπεισε πως προσωπικά θα υπερασπιστεί το νόμιμο κυνήγι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν πήραμε καμία απάντηση για τα όσα προκλητικά και αντικυνηγετικά υπάρχουν στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων η φράση «αναβάθμιση της θηροφυλακής, μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι».

Ως διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας, είχαμε υποχρέωση απέναντι στα μέλη μας να οργανώσουμε την παραπάνω συνάντηση αλλά και να τα ενημερώσουμε για τα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτήν.

Οι κυνηγετικές οργανώσεις ποτέ δεν πήραν θέση υπέρ ενός ή άλλου κόμματος. Παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος μετά την πρόσφατη συνάντηση που έγινε με τον κ. Τσίπρα, και παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενσωματώσει στις τάξεις του μερικούς από τους πιο φανατικούς αντικυνηγούς της χώρας, ελπίζουμε πως τελικά είτε ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση είτε όχι, θα επικρατήσουν οι φωνές της συνεργασίας, της λογικής, του σεβασμού και της τεκμηρίωσης, όπως αυτή του κ. Κελεσίδη.

Ευχόμαστε την επομένη των εκλογών να είμαστε συνεργάτες και όχι εχθροί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική τους. 

Ευχαριστούμε το Δήμο Αλμωπίας για τη διάθεση του χώρου και τη φιλοξενία και ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους βουλευτές που παρευρέθησαν στη συνάντηση καλή επιτυχία στις εκλογές της Κυριακής.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *