Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Πόσο βρώμικο είναι το τηλέφωνό σας;

Ένα χαρακτηριστικό που έχουν κοινό όλα τα smartphones, ανεξαρτήτως αν είναι Android, iPhone, Windows Phone ή BlackBerry, είναι η βρωμιά. 

Μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Surrey αποκαλύπτει πως είναι από τις πιο βρώμικες συσκευές που ερχόμαστε σε επαφή. Οι φοιτητές που σπουδάζουν βακτηριολογία, πήραν δείγματα από τις επιφάνειες των smartphone τους και τα τοποθέτησαν σε Petri δισκάκια. “Μετά από τρεις ημέρες τα αποτελέσματα φαίνονταν αρκετά αποκαρδιωτικά, αλλά ευτυχώς τα περισσότερα βακτήρια δεν ήταν επικίνδυνα. Παίρνουμε όμως μια εικόνα για την αόρατη ζωή που υπάρχει στα τηλέφωνα σας καθημερινά. Σε μερικές περιπτώσεις βρέθηκαν και επικίνδυνα βακτήρια, όπως σταφυλόκοκκος”. 

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσπαθούμε να καθαρίζουμε τακτικά μια επιφάνεια που ερχόμαστε πολλές φορές την ημέρα σε επαφή.








unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *