Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη 3D-printed πολυκατοικία είναι γεγονός!

Η WinSun από την Κίνα, έχτισε μια πενταόροφη οικοδομή χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο 3D εκτυπωτή και μια μίξη οικοδομικών υλικών και βιομηχανικών αποβλήτων, όπως γυαλιά και απορρίμματα, μαζί με τσιμέντο ταχείας πήξης. Επίσης κατασκεύασε μια βίλα 1.100 τετραγωνικών μέτρων με την ίδια μέθοδο.

Ο 3D εκτυπωτής αναπτύχθηκε από τον Ma Yihe και οι διαστάσεις του είναι 6.6 μέτρα ύψος, 10 μέτρα πλάτος και 40 μέτρα μήκος. Η μέθοδος αυτή περιορίζει κατά 30 με 60% τα οικοδομικά απόβλητα και μειώνει το χρόνο κατασκευής κατά 50 με 70%, ενώ τα εργατικά κόστη μειώνονται κατά 50 με 80%. Το κόστος κατασκευής της βίλας άγγιξε μόλις τα $161.000. Η χρησιμοποίηση ανακυκλωμένων υλικών πέρα από οικονομική είναι και φιλική προς το περιβάλλον και η εταιρία ελπίζει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία για μεγαλύτερα projects, όπως γέφυρες και ουρανοξύστες.




unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *