Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

''Αποτύχαμε με το Google Plus''

Ο Chris Messina, πρώην εργαζόμενος στο social media της Google και εφευρέτης του hashtag, γράφοντας τις σκέψεις του για το Google+, καταλήγει να δηλώνει “I f***ed up. So has Google”. Στο κείμενο αναλύει πως η Google έχασε μια ευκαιρία να δημιουργήσει μια υπηρεσία που θα προσφέρει τα πάντα στους χρήστες της και αντί αυτού δημιούργησε ένα όχι τόσο δημοφιλές αντίγραφο του Facebook. Όσο βρισκόταν ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, ονομαζόταν “Emerald Sea”, αλλά οι άνθρωποι που δούλευαν πάνω σε αυτό το ονόμασαν “Google Me” και η κεντρική ιδέα ήταν να δημιουργήσουν μια βάση για τους χρήστες, όπου οι ίδιοι θα αποφάσιζαν ποιες πληροφορίες θέλουν να μοιραστούν και με ποιους. 

Θα ήταν μια πλατφόρμα βασισμένη στο search και όχι στο social networking. “Όταν έψαξα το τηλέφωνο της μητέρας μου στο Google, το βρήκα επειδή το είχε στο προφίλ της και αποφάσισε να το μοιραστεί μαζί μου. Ξαφνικά μια έρευνα με τον τίτλο ‘τηλέφωνο μαμάς’ λειτουργούσε”, δηλώνει. Κατηγόρησε επίσης τη Google πως επίτηδες έκαναν το Google Plus μια ακόμα μορφή Facebook, λέγοντας “ποιος χρειάζεται ένα ακόμα Facebook, εκτός αν πρόκειται να ωφελήσει τη Google κάνοντας πιο αποτελεσματική τη στοχευμένη διαφήμιση;”. Κλείνει πιστεύοντας πως “το μέλλον της ψηφιακής ταυτότητας δεν πρέπει να καθορίζεται από μία εταιρία (όπως το Facebook). Ακόμα πιστεύω πως ο ανταγωνισμός σε αυτό το χώρο είναι καλός για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Και η Google παραμένει μία από τις λίγες εταιρίες (εκτός της Apple ίσως), η οποία έχει μια ελπίδα να ανταγωνιστεί το Facebook σε αυτή την αρένα. Αλλά το Google+ όπως το βλέπω, έχει χάσει το δρόμο του”.





unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *