Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ιδιωτικοποίηση τέλος για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΛΠ

Μετά τη ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ θα παραμείνουν υπό δημόσιο χαρακτήρα, όπως ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής – παράδοσης στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τον Γιάννη Μανιάτη στον νέο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζανη, ο νέος υπουργός υπογράμμισε: «Βλέπω στα πρόσωπα σας όχι υπαλλήλους αλλά συνεργάτες».

Τόνισε με έμφαση ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι κρίση χρέους άλλα το χρέος αξιοποιείται από τις δυνάμεις της Ευρώπης για να γκρεμίσουν τα πάντα στη χώρα. Η κρίση είναι παραγωγική βάση και σε δομές, πρόσθεσε.
Ξεκαθάρισε ότι τέλος τα μνημόνια σε αυτή τη χώρα, με αυτή την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι θα ακυρωθούν οι νόμοι που δεσμεύονται από την τρόικα, σταδιακά.
Το πρώτο που θα κάνει το υπουργείο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η ακύρωση της διάσπασης και της πώλησης της ΔΕΗ, θα συνεχίσει με δημόσιο χαρακτήρα και θα αναβαθμιστεί. Επίσης, τόνισε ότι για τα ΕΛΠΕ που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ θα ακυρωθεί η πώληση και θα επανέλθει στο δημόσιο.
Σχολίασε μάλιστα την ανακοίνωση για τη Ρωσία και τα περί κυρώσεων και υπεραμύνθηκε της ανακοίνωσης της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι "δεν θέλουμε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να το γνωρίζουμε".

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Λαφαζάνης είχε πει ότι διακόπτεται κάθε ιδιωτικοποίηση στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ.

Όπως διευκρίνισε η ΔΕΗ, θα επανέλθει στο δημόσιο ως δημόσια επιχείρηση που θα λειτουργεί προς όφελος της ανάπτυξης με κριτήρια αποκλειστικά παραγωγικά και περιβαλλοντικά. «Θα είναι μία καινούργια ΔΕΗ που θα βοηθήσει σημαντικά την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας που είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2015, υπενθύμισε ότι πολλές άλλες ιδιωτικοποιήσεις έχουν ναυαγήσει και ότι στον προϋπολογισμό γράφονται διάφορα κονδύλια που τελικά δεν εισπράττονται. «Το θέμα δεν είναι πουλήσουμε τη ΔΕΗ για να βάλουμε κάτι στον προϋπολογισμό, γιατί αυτά τα εσοδα τα πληρώνουμε ακριβά» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και προανήγγειλε την άμεση έναρξη του προγράμματος για τη χορήγηση δωρεάν ρεύματος στους αναξιοπαθούντες. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ρεύμα πιο φθηνό για να τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα και να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης σε άλλη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Σε ερώτηση αν αυτές οι εξαγγελίες πρόκειται να προκαλέσουν προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση λογοδοτεί μόνο στον ελληνικό λαό χάρη στους αγώνες και την ψήφο του οποίου εξελέγη.

Υπενθυμίζεται ότι και ο ΟΛΠ, σύμφωνα με το νέο υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί και θα παραμείνει στο Δημόσιο.
Ο κ. Μανιάτης κατά την τελετή ευχήθηκε στον κύριο Λαφαζάνη καλή επιτυχία, υπογράμμισε ότι είναι ένα χαρτοφυλάκιο με πολλαπλά αντικείμενα. Υπογράμμισε οτι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και οτι ελπίζει να τα καταφέρει στο δύσκολο έργο του. Αναφέρθηκε δε και στα κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατοίκων, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο φυσικό αέριο και τις επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές. 
 
 
 
ΠΗΓΗ: imerisia

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *