Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

O Κόκκινος Στρατός επιτέθηκε στην Πολωνία (Σαν σήμερα 13/1)

1967 στην Ελλάδα, μετά από πέντε ημέρες συζήτησης στη Βουλή, η μεταβατική κυβέρνηση του Ιωάννη Παρασκευόπουλου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης.


1997στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Ρηγίλλης, όπου γίνονταν ανασκαφές ώστε να οικοδομηθεί το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης "Γουλανδρή", ανακαλύφθηκε ένα μεγάλο συγκρότημα με κεντρική αυλή και παλαίστρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, επρόκειτο για το Λύκειο των Αθηνών, μία από τις τρεις μεγαλύτερες φιλοσοφικές σχολές της αρχαίας Ελλάδας, στην οποία δίδαξε ο Αριστοτέλης.

1920στη Γερμανία, 42 νεκροί και 105 τραυματίες ήταν ο απολογισμός της μαζικής συγκέντρωσης που διοργάνωσαν μπροστά στη γερμανική Βουλή το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Ανεξάρτητο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο




Μουσική 13/1
1969 Οι The Beatles κυκλοφορούν το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους και soundtrack της ταινίας "Yellow Submarine". Δημοφιλή τραγούδια του soundtrack άλμπουμ: "Yellow Submarine", "Eleanor Rigby", "All Together Now", "Lucy in the Sky with Diamonds", "All You Need Is Love" κ.α.

1973 Ο Eric Clapton δίνει συναυλία στο Rainbow Theatre του Λονδίνου. Η συναυλία είχε διοργανωθεί από τον φίλο του, Pete Townshend των The Who, με σκοπό να "ξεκολλήσει" τον Clapton από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και να αρχίσει και πάλι να δημιουργεί.

2004 Οι The Beastie Boys πουλούν την δισκογραφική τους εταιρεία Grand Royal στο διαδίκτυο. Το Bid4Assets.com που είναι υπεύθυνο για την δημοπρασία ξεκινάει με τιμή εκκίνησης τα δέκα χιλιάδες δολάρια.

Αθλητισμός 13/1
13/1/1995    Το America 3 γίνεται το πρώτο γυναικείο πλήρωμα που κερδίζει το America's Cup Race κερδίζοντας στην πρώτη κούρσα τον 4 φορές πρωταθλητή Dennis Connor κατά 69 δευτερόλεπτα

13/1/1991    Ο αγώνας ποδοσφαίρου ΑΕΚ - Ολυμπιακός διακόπτεται από τον Θεσσαλονικιό διαιτητή Ζακεστίδη στο 85ο λεπτό με σκορ 1-2 όταν η ατμόσφαιρα γίνεται αφόρητη λόγω των δακρυγόνων. Έξω από το γήπεδο, ο νεαρός φίλαθλος του Ολυμπιακού Παναγιώτου σκοτώνεται από φωτοβολίδα. Ο αγώνας επαναλαμβάνεται ένα μήνα μετά στη Ρόδο και η ΑΕΚ κερδίζει με 1-0 με γκολ του Μπατίστα

13/1/1989    Με τον τίτλο “Κατηγορώ” δημοσιεύει η εφημερίδα “L’ Aurore” την επιστολή του Γάλλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Felix Faure σχετικά με την υπόθεση Dreyfus, ένα πολιτικό σκάνδαλο που δίχασε την Γαλλία την δεκαετία 1890 και στην αρχή του 1900. Ο Γάλλος αξιωματικός Alfred Dreyfus που ήταν φυλακισμένος στο Νησί του Διαβόλου στην Γαλλική Γουιάνα δίχασε την γαλλική κοινωνία σε αυτούς που τον υποστήριζαν και σε αυτούς που τον καταδίκαζαν. Με τους πρώτους ήταν ο Pierre Giffard, εκδότης της ημερήσιας αθλητικής εφημερίδας “Le Velo”, ο οποίος θα “τιμωρηθεί” για την υποστήριξή του στον Dreyfus από τους αντίπαλους κατασκευαστές όταν θα σταματήσει η χρηματοδότηση μέσω της διαφήμισης στην εφημερίδα του και θα την δει να κλείνει μέσα σε 5 έτη (1904).

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *