Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σηφάκης, η Τζάκρη και τα άλλα παιδιά...

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ


(ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ …ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ)


Παρ’ ότι ηλιόλουστη η ημέρα των εκλογών συννεφιασμένη Κυριακή μοιάζεις με την καρδιά μου που λέει και το τραγούδι, ήταν για τον κόσμο που έδωσε τα ηνία στον ΣΥΡΙΖΑ και μια ελπίδα για κάτι καλύτερο στον εαυτό του που ευχόμεθα και συμμεριζόμεθα κι εμείς και μακάρι έτσι να είναι. Παρά τα λεγόμενα των Άδωνη Γεωργιάδη και Σοφίας Βούλτεψη που την έφαγαν την παπάρα από την επομένη των εκλογών και μέχρι σήμερα και ευχόμεθα και εις τον αιώνα των αιώνων αμήν. 
 
Οι τράπεζες άνοιξαν, το πρωτάθλημα συνεχίσθηκε, ο Μπίλης ξαναβγήκε πρωί-πρωί στην Έδεσσα, άνοιξαν και τα μαγαζιά, άνοιξε και το κορίτσι τα πόδια της στο κόκκινο σπιτάκι των Γιαννιτσών, και κατά πως διαπιστώσαμε έχουν και χαρτί υγείας τα supermarket. Και κατά πως τα προβλέψαμε ήρθαν τα αποτελέσματα στο νομό και μπορεί να λέει η παροιμία ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη μία Τζάκρη όμως κάνει τη διαφορά. Πρώτη η Ν.Δ. στο νομό και το 32% του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κατά πολύ χαμηλότερο στο νομό άνευ Θεοδώρας, που πραγματικά η Θεοδώρα απεδείχθη Θεού-δώρο. 
 
Κι ευχόμαστε να μην βγει αύριο μεθαύριο Άδωνης να πει εγώ ΤΣΙΡΙΖΑ για τον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδειχθεί ΠΟΥΤ…ΣΥΡΙΖΑ η νίκη και να δει ο τόπος άσπρη ή έστω λίγο πιο φωτεινή μέρα. Και λαγός την φτέρην εσείς κακόν της κεφαλής του που λέει κι άλλη παροιμία και την έφαγε την παπάρα ο ΓΑΠ και τον πέρασε κι ένωση κεντρώων και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε, διότι Βασίλη Λεβέντη εσύ μπορεί να σε βλέπουμε στην TV να μιλάς και να πίνεις αλλά όταν βλέπεις τον Γιωργάκη αυτός μιλάει κι εσύ (δηλαδή εμείς) τα ξύνεις. Κάποιος από το στενό περιβάλλον του ΓΑΠ μου το είπε και βέβαια δεν το πιστεύω ότι τάχαμ δήθεν ο Παπανδρέου δεν ξέρει καν την προπαίδεια. Και γιατί να την ξέρει άλλωστε αφού μόνο αφαίρεση χρειαζόταν, να ξέρει όσο καιρό ήταν πρωθυπουργός άιντε και πρόσθεση για να προσθέτει βάρη και φόρους και να αφαιρεί εισοδήματα. Φτάνουν όμως οι κακίες, αλλά μεταξύ μας εκείνο που ήθελε το πέτυχε. Να αποδωμίσει για να μην πούμε να σοδομίσει εναπομείναν ΠΑΣΟΚ και δη τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 
 
Υπ’ αυτήν την έννοια μπράβο του τα κατάφερε. Ομοίως τα κατάφερε και άξιος ο τρίτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο ιατρός Χρ. Σμίας που εν πρώτοις μάς εντυπωσίασε στην προεκλογική μάζωξη του κόμματος και κατά δεύτερον μέσα σ’ ένα δεκαήμερο μόνος και ενίοτε μετά του υιού του και κάποιες φορές με κάποιους φίλους κινήθηκε ελάχιστα στο νομό ένεκα χρόνου και πέτυχε αυτό που κάποιοι θεωρούσαν ακατόρθωτο. Χαμένος και απρόβλεπτα χαμηλά ο πρωτεργάτης και για χρόνια στο χώρο και στην πολιτική ο Νάκης Πασχαλίδης που νόμιζε πως οι βουλευτικές είναι δημοτικές και αρκέστηκε στον πατριωτισμό και τοπικισμό των Εδεσσαίων. Το δύσμοιρο ΠΑΣΟΚ ελλείψει Ραχήλ και Γιάννη Σόντρα βρισκόταν κάπου μεταξύ ΚΙΔΗΣΟ και ΛΑΟΣ και έτσι το άλλοτε 48% του νομού συρρικνώθηκε στο 5% και κάτι ενώ το αν η Χρυσή Αυγή από αυγή γίνει μεσημέρι εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την επιβεβαίωση του πως αν όχι όλα, κάποια θα αλλάξουν. Ο κόσμος όμως ψήφισε ζητώντας να αλλάξουν αν όχι όλα τουλάχιστον πολλά και αν ου μη γένοιτο πάμε σύντομα σε εκλογές χωρίς να δούμε αυτές τις αλλαγές εύκολα το 33% ξαναγίνεται 3 και 4. Και απεδείχθη πως οι πρώτοι έσονται έσχατοι όταν δεν είναι από το νομό και το είδαμε στο ποτάμι που τον άνθρωπο που έστησε έτρεξε κι ανέδειξε τον χώρο τον πήρε το ποτάμι τον πήρε ο ποταμός και ο λόγος για τον Ιάκωβο Θεοδώση. Άπαντες οι υπόλοιποι του συνδυασμού εκ Πέλλας είχαν κι από 100-150 στενούς συγγενείς άλλους τόσους μακρινούς κουμπάρους και συμπεθέρους κι έτσι ξεκίνησαν με μια βάση 300-400 ψηφοφόρων. Ο Ιάκωβος που έκανε αν όχι όλη, τουλάχιστον την περισσότερη δουλειά πάτωσε και εκ του ότι αυτός έβαλε και δύο σταυρούς ενώ ο κόσμος έβαζε έναν. 
 
Οι εκλογές τελείωσαν όμως και ο γέγονε γέγονε κι εκείνο που μετράει και θα κρίνει τα πάντα είναι ο χρόνος. Χρόνος όμως τρόπος του λέγειν διότι για πρώτη φορά έχουμε τέτοια ανυπομονησία από τον κόσμο που δεν δίνει περίοδο χάρητος. Θέλει άμεσα αποτελέσματα και κάποιες βασικές αλλαγές και για πρώτη φορά μία κυβέρνηση ή μάλλον συγκυβέρνηση έχει αντίπαλο και το συγκυβερνών κόμμα και όλη την αντιπολίτευση και ολόκληρη την Ευρώπη. Θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και ο κόσμος να δει την πραγματικότητα και δυστυχώς κάποιοι μισθωτοί που αυτόν τον μήνα πήρανε 500 ευρώ περιμένουν στο τέλος του επομένου να δούνε στο ΑΤΜ τα 751€, αλλά τουλάχιστον έχουμε ΑΤΜ έτσι για να σκάει ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης. 
 
 
 
Μ.Κ. | ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

2 comments:

  1. για να δουμε σε λιγες μερες που θα κρυφτει ο συντακτης της αναρτησης αυτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατι να κρυφτει?? την πραγματικοτητα λεει... οσο πιο απλα γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *