Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Έδεσσα: Καταρράκτης αντιδράσεων στους καταρράκτες!

Ένεκα καθολικής αντίδρασης εργαζομένων και λίγου κόσμου που με τα δεδομένα της Έδεσσας ήτανε πολύς δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μετόχων της Τουριστικής ΑΕ Καταρράκτες.
Η συνέλευση ήταν να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής και όσο αφορά τους μετόχους κύριος μέτοχος με ποσοστό 98% είναι ο Δήμος και το υπόλοιπο 2% ανήκει στους εργαζομένους. Εργαζομένους τρόπος του λέγειν βέβαια διότι δεν νοείται εργαζόμενος χωρίς μισθό και μάλλον τα δύο τελευταία χρόνια για εθελοντές πρόκειται παρά για εργαζόμενους. Αυτό όμως θέλει ανάλυση και συζήτηση και εν τω προκειμένω έχουμε μία επιχείρηση κορωνίδα της πόλης που πάει για εκκαθάριση και εν συνεχεία προς το άγνωστο κι ελπίδα κι ευχή όλων είναι ο χώρος να συνεχίσει να βρίσκεται εν λειτουργία υπό οποιαδήποτε μορφή. Μακάρι βέβαια η μορφή αυτή να είναι ως έχει. Τα οικονομικά μεγέθη είναι αμείλικτα και εις βάρος της επιχείρησης όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκαν προ μηνών από ορκωτό λογιστή και τα αναφέραμε εκτενώς.

Ας πάμε όμως στα της Παρασκευής όπου αρχικά το συγκεντρωμένο πλήθος εργαζομένων και Δημοτών δεν επέτρεψε την είσοδο στον αρμόδιο δικηγόρο της επιχείρησης. Εν συνεχεία δεν επετράπη και η είσοδος στον Δήμαρχο της πόλης, τους αντιδημάρχους και την διοίκηση της επιχείρησης. Η παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα όπως συνηθίζεται να λέγεται αλλά ουσιαστικά πλην του ότι δεν επετράπη η είσοδος δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομο ή χειρότερα.


Στο χώρο έφτασε άμεσα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης χειροκροτούμενος όχι για την εμφάνισή του αλλά για τα λεγόμενά του που δίνουν κάποιες ελπίδες για μία λύση που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.

Αυτό ήταν συνέχεια των όσων ειπώθηκαν δύο μέρες πριν σε συνάντηση του Δημάρχου με τους τρεις βουλευτές του Νομού και αφορά την αναβολή του όλου θέματος ώστε η νέα κυβέρνηση να διευθετήσει δια νόμου χρέη και γενικά να βρεθεί η πολυπόθητη αλλά και λογική λύση. Το λογικότερο βέβαια και το αναγκαίο είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και στην χειροτέρα των περιπτώσεων να αποζημιωθούν.

Από πλευράς Δήμου βέβαια έγιναν μηνύσεις για το συμβάν και για την απαγόρευση εισόδου στο χώρο και βέβαια θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση εν αναμονή όμως του ότι κάποια λύση θα βρεθεί κατά τις βουλευτικές υποσχέσεις για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Το όλο θέμα θα μπορούσε να αναλυθεί εκτενώς αλλά χρειάζεται πολύς χώρος και χρόνος εις βάθος διότι η ασθένεια του χώρου ξεκίνησε προ ετών και δεν θεραπεύτηκε δυστυχώς εν τη γεννέση της. Έτσι φθάσαμε στο σήμερα όπου η κατάσταση είναι όχι απλά δύσκολη αλλά μη αναστρέψιμη εκτός και αν επιβεβαιωθεί πως θαύματα δεν κάνει μόνο ο κύριος αλλά και οι αρμόδιοι φορείς και βουλευτές.

Έτσι άπαντες αναμένουν αυτό το θαύμα με την ευχή και την ελπίδα πως ο χώρος που έχει μισό αιώνα ζωής και πέρασε απ’ αυτόν τον σύνολο των κατοίκων της χώρας θα συνεχίσει την λειτουργία του.


Μ.Κ. | Meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *