Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Το πιο χρήσιμο αξεσουάρ για smartphone που έχει κατασκευαστεί

Ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ για smartphone που έχουν δημιουργηθεί, πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο χρήσης των smartphones από την ιατρική κοινότητα. Σύμφωνα με το Science Daily, ερευνητές από το Columbia University μετέτρεψαν τα Android και τα iOS smartphones, σε συσκευές ανίχνευσης του ιού HIV και της σύφιλης. Το gadget κοστίζει μόλις $34 για να κατασκευαστεί και αν αναλογιστείτε πως τα μηχανήματα των εργαστηριακών δοκιμών κοστίζουν πάνω από $18.000, καταλαβαίνεται την επανάσταση που θα φέρει σε φτωχές περιοχές, κυρίως της Αφρικής, οι οποίες μαστίζονται από αυτούς τους ιούς.

Η συσκευή απαιτεί μια σταγόνα αίματος και σε αυτήν, εκτελεί ταυτόχρονα 3 tests, το ELISA που ανιχνέυει τα αντισώματα HIV, τρεπονηματικά αντισώματα για τη σύφιλη και μη τρεπονηματικά αντισώματα για μολύνσεις σύφιλης. Συνδέεται με το smartphone μέσω του jack για τα ακουστικά και μεταφέρει τα δεδομένα στην εφαρμογή. Τα αποτελέσματα χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για να παραχθούν. Ο υπέυθυνος του project Samuel K. Sia, αναφέρει πως τα test αυτά έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα εργαστηριακά, αλλά κοστίζουν πολύ λιγότερο, δε χρειάζονται πολύ ενέργεια (η συσκευή τροφοδοτείται από το smartphone) και μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που προσφέρονται οι υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.


unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *