Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τραγωδία στη Γαλλία: Συντριβή γερμανικού Airbus στις Άλπεις

Ένα Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, η οποία είναι θυγατρική της Lufthansa, συνετρίβη στις νότιες Άλπεις, σύμφωνα με πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Το σημείο της συντριβής βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντιν (Digne).

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένας επιζών.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, πως το αεροπλάνο μετέφερε 142 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Το Airbus έκανε την πτήση Βαρκελώνη- Ντίσελντορφ. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος ήταν καλές.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.

Συντρίμια του αεροπλάβου βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο εσωτερικών. Περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας. Το κέλυφος του αεροσκάφους φέρεται να έχει βρεθεί σχεδόν άθικτο. Επί τόπου σπεύδει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ.

Παράλληλα, οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη ενεργοποιήσει διυπουργική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων για τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων στην περιοχή του δυστυχήματος.

Το σημείο όπου κατέπεσε το Airbus (googlemaps)


Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω αεροπλάνο ήταν ένα από τα παλαιότερα που της εταιρείας και παραδόθηκε από την Airbus το Νοέμβριο του 1990.

Η πτήση Α320 της Gemanwings έστειλε σήμα κινδύνου στης 10.47 ώρα Γαλλίας, την ώρα που βρισκόταν στα 5.000 πόδια.

Σημειώνεται, ότι η εταιρία στην οποία άνηκε το Airbus είναι μία από τις πιο παλιές αεροπορικές low cost εταιρείες στην Ευρώπη και θεωρούνταν, μέχρι σήμερα, σοβαρή εταιρεία.

Η τελευταία φορά που έπεσε airbus 320 στην Γαλλία ήταν τον Ιανουάριο του 1992, με απολογισμό 87 νεκρούς. Η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει ακόμα τίποτα. Μάλλιστα με tweet της, αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες των ΜΜΕ, αλλά ότι οι ίδιοι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Η πορεία του αεροσκάφους μέχρι τη συντριβή του



huffingtonpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *