Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Οι παραδοσιακές κονσόλες ''πεθαίνουν''

Πολλοί αναλυτές έλεγαν πως αυτή θα είναι η τελευταία γενιά των συστημάτων, τουλάχιστον στη μορφή που τη ξέρουμε, αλλά οι πωλήσεις της 8ης γενιάς αποδεικνύουν ότι πολύ πιθανώς να υπάρξει και 9η. Το αφεντικό τουTwitch, Emmet Shear, ενστερνίζεται την φιλοσοφία ότι τα PS4 και Xbox One θα είναι το τέλος των παραδοσιακών κονσολών με τη μορφή που τα γνωρίζουμε.

"To πρόβλημα είναι ότι ο κύκλος ζωής των 7 ετών δεν δουλεύει το ίδιο με τους διετής κύκλους των άλλων hardware. Αυτό είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με το πως κατασκευάζονται οι κονσόλες και το business model τους, που θα μείνω έκπληκτος αν δούμε μια ακόμη γενιά" είπε στη Guardian ο Shear. 

Μάλιστα, συμφωνεί με την άποψη του παραγωγού των Tekken, Katsuhiro Harada, ότι το μέλλον του gaming δεν είναι το dedicated hardware αλλά υπηρεσίες στην θέση τους. Δεν θεωρεί ότι οι Microsoft, Sony και Nintendo απλά θα παρατήσουν τον τομέα του hardware, αλλά θα δημιουργήσουν νέα συστήματα που θα είναι κοντά στην φιλοσοφία των set-top boxes, θα κάνουν περισσότερα πράγματα και θα έχουν μικρότερο χρόνο ζωής πριν τον επόμενο κύκλο. 

"Θα αλλάξουν μορφή. Μπορείτε να το δείτε αυτό και από το Xbox και το PlayStation όπου υπάρχει ένα πιο αυστηρό προγραμμα αναβάθμισης των λειτουργικών συστημάτων και των παιχνιδιών τους. Πρόκειται για το πρώτο βήμα της μετακίνησης της hardware πλατφόρμας. Μπορώ να φανταστώ ένα προϊόν έκδοσης 1.1 από Sony και Microsoft που θα προσθέτει λίγο παραπάνω ταχύτητα και μνήμη, παρόμοια με το πως αναβαθμίζονται τα κινητά και τα tablets τώρα. Νομίζω ότι θα μοιάζει όλο και περισσότερο με την αγορά των smartphones όσο περνάει ο καιρός." πρόσθεσε στη συνέχεια το αφεντικό του Twitch.

Βέβαια, δεν ξεγράφει εντελώς τα PS4 και Xbox One. Πως να το κάνει άλλωστε όταν η ενσωμάτωση του Twitch σε αυτά αποδεικνύεται μια τεράστια επιτυχία. Tα PS4, Xbox One και Wii U είναι ικανά για πολλά παραπάνω πράγματα εκτός από το να παίζουν παιχνίδια. Είναι γεγονός ότι τα Xbox One και PS4 πλασάρονται ως τα μοναδικά κουτιά που χρειάζονται στο σαλόνι, αντικαθιστόντας ακόμη και την καλωδιακή TV. Η Sony ιδιαίτερα έχειδηλώσει ότι το PlayStation θα κινείται περισσότερο σαν μια υπηρεσία με τον καιρό.


unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *