Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, τίμησε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, δηλώνοντας ότι ακολουθεί τα ματωμένα ίχνη των αγωνιστριών γυναικών.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποίησαν τα μέλη της Ομάδας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Κυριακή 8 Μάρτη, ανταποκρίθηκαν γυναίκες κάθε ηλικίας και δήλωσαν, ότι η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απευθύνανε, ως εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ, ο Δημήτρης Κουρτελής, μέλος της τοπικής γραμματείας Πέλλας, και από το ΠΑΜΕ ο Κώστας Πίνδης, μέλος της τοπικής γραμματείας Πέλλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννιτσών και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Στους χαιρετισμούς τους τόνισαν τη συμπαράσταση στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Υπογράμμισαν ότι με την Κοινωνική Συμμαχία ( Εργαζομένων – μικρομεσαίας Αγροτιάς - Αυτοαπασχολούμενων - Γυναικών - Σπουδαστών ) μπορούμε να δυσκολέψουμε τους σχεδιασμούς κυβερνήσεων και ΕΕ. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών θα αποτελεί πρωταρχικό στόχο.


Από την Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, την κεντρική ομιλία παρουσίασε η πρόεδρος της Αγγέλα Ευσταθιάδου, που τόνισε μέσα σε άλλα:

«Η 8η Μάρτη είναι η φωνή της φάντρας και της ράφτρας της Νέας Υόρκης του 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους. Είναι η φωνή η δική μας, η φωνή όλων των γυναικών που αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον των οικογενειών μας. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας έχει Συλλόγους και Ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας. Είμαστε γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, δεμένες σε μία συνέχεια με τις γυναίκες αγωνίστριες των απελευθερωτικών, των εργατικών και των αγροτικών αγώνων του λαού μας. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και διεκδικούμε συλλογικά κάθε λαϊκό αίτημα που μπορεί να καλυτερέψει τη ζωή μας στο παρόν και να μας φέρει πιο κοντά σ' ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση. Από το μετερίζι του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, υπερνικώντας το φόβο και απορρίπτοντας τις λογικές του μικρότερου κακού και των μειωμένων απαιτήσεων, παίρνουμε μέρος στην Κοινωνική Συμμαχία για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον πλούτο στα χέρια του λαού.»

Οι γυναίκες, οι άντρες, αλλά και τα μικρά παιδιά που πλαισίωσαν την εκδήλωση, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ιστορική αναδρομή της ημέρας. Νέες γυναίκες, που συνάντησαν την Ομάδα για πρώτη φορά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να συνεχίσουν και να οργανωθούν στις Ομάδες και τους Συλλόγους της ΟΓΕ.

Όλοι μαζί στη συνέχεια διασκεδάσαμε με το μουσικό πρόγραμμα από δύο νέα παιδιά, το Βασίλη και την Γεωργία, που με το ρεπερτόριό τους και τις υπέροχες φωνές τους δώσανε τη μουσική επένδυση στην ημέρα αυτή. Έτσι κι αλλιώς, οι αγώνες αυτών των γυναικών, έχουν εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς και έχουν συγκινήσει όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση έκλεισε με γλυκά και πίτες, που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες - μέλη της Ομάδας, με κρασί, τραγούδι και χορό. Και με το ραντεβού, από αύριο κιόλας να είμαστε σύμμαχοι στις μάχες που έρχονται.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ
6978921885, 6936116086



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *