Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Άγνωστη η αξία των νέων δικαιωμάτων των γεωργών - Επιλέξτε σωστά πώς και πού θα υποβάλλετε την ΕΑΕ

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά – με πολλές ασάφειες και λάθη – για τα νέα δικαιώματα που θα διανεμηθούν εκ νέου στους γεωργούς, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση στους εν δυνάμει δικαιούχους.


Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν υποβάλλουν ηλεκτρονικά την ΕΑΕ

Όσοι γεωργοί δεν υποβάλλουν ηλεκτρονικά την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2015 μέσω ψηφιακής υπηρεσίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πρέπει να επισκεφθούν έναν από τους πολλούς πιστοποιημένους φορείς. Οι γεωργοί αυτοί, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την τιμολογιακή πολιτική του Φορέα επιλογής τους.


Δείτε παρακάτω τους πιστοποιημένους φορείς Α και Β βαθμού

Για τον παραπάνω λόγο κάθε Πιστοποιημένος Φορέας Α ή Β βαθμού είναι υποχρεωμένος για την ανάρτηση της τιμολογιακής του πολιτικής σε όλες τις σταθερές του εγκαταστάσεις σε εμφανή σημεία και ειδικότερα στους χώρους υποδοχής των γεωργών.


Επιπρόσθετα οι Πιστοποιημένοι Φορείς Α ή Β βαθμού είναι υποχρεωμένοι για την ενημέρωση του γεωργού σχετικά με το κόστος της υπηρεσίας υποβοήθησης υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης για το έτος 2015 που θα του παρέχουν.


Για το νομό Πέλλας, οι πιστοποιημένοι φορείς είναι ακόλουθοι:

-ΑΡΙΔΑΙΑ: Αγροτικός Φρουτοπαραγωγικός Οπωροκηπευτικός Συνεταιρισμός Νεοχωρίου ''Η Δήμητρα'' - ΚΕΑ Αλμωπίας - 1ο χλμ. Αριδαίας - Τσακώνων, τηλ. 23840-21380

-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΑΣ Πέλλας - ΚΕΑ Γιαννιτσών - Μ. Παπαδοπούλου 9, τηλ. 23820-28137

-ΈΔΕΣΣΑ - ΣΚΥΔΡΑ: ΑΣ Έδεσσας - Σκύδρας ''Η Ένωση'' - ΚΕΑ Έδεσσας - Αρχελάου 11, τηλ. 23810-23466



Πού θα χρειαστεί ο αριθμός ειδοποιητηρίου εκκαθαριστικού σημειώματος

Οι γεωργοί, μετά την επιλογή πιστοποιημένου Φορέα Α ή Β βαθμού και με αποκλειστικό σκοπό την υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2015 μέσω αυτού, καταθέτουν στον Φορέα της επιλογής τους τον αριθμό ειδοποιητηρίου του εκκαθαριστικού σημειώματος για το οικονομικό έτος 2014.


Ο εν λόγω αριθμός θα χρησιμοποιηθεί ως μοναδικός κωδικός για την χρήση της προσυμπληρωμένης ΕΑΕ 2015 από τον Πιστοποιημένο Φορέα επιλογής του γεωργού.

Για το έτος 2015 δεν ισχύει ουδεμία εξουσιοδότηση γεωργών προς Πιστοποιημένους Φορείς για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης. Οι Πιστοποιημένοι Φορείς, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους γεωργούς ότι η κατάθεση του αριθμού ειδοποιητηρίου του εκκαθαριστικού σημειώματος για το οικονομικό έτος 2014 αφορά αποκλειστικά και μόνο στην υποβολή της ΕΑΕ για το έτος 2015 και για κανέναν άλλο λόγο.

Οι πιστοποιημένοι Φορείς Α και Β βαθμού φέρουν αστικές και ποινικές ευθύνες έναντι των γεωργών τόσο για την χρησιμοποίηση του αριθμού ειδοποιητηρίου εκκαθαριστικού 2014 χωρίς την ενημέρωση / συναίνεση των γεωργών ότι θα αφορά στην κατάθεση της ΕΑΕ 2015, όσο και για την μη ορθή ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης τους.


Άγνωστη η αξία των δικαιωμάτων - Δεν αληθεύουν όσα ακούγονται


Αρμόδιος φορέας για τον υπολογισμό της αξίας των δικαιωμάτων των γεωργών και την τελική διανομή αυτών στους δικαιούχους είναι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Δεδομένου ότι, για τον υπολογισμό των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης θα ληφθούν υπόψη τόσο οι προσδιορισθείσες εκτάσεις έτους 2015 όσο και η αξία των δικαιωμάτων, όπως καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση διασταυρωτικών ελέγχων των μεταβιβάσεων έτους 2014, ο υπολογισμός που ενδεχομένως πραγματοποιείται από τρίτους εκτός του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. σε προγενέστερο χρονικό διάστημα σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται έγκυρος.



ellinikigeorgia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *