Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Θεατρική παράσταση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας από την Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση Έδεσσας και την Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας

Η Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση Έδεσσας και η Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας φιλοξενούν τη θεατρική
ομάδα καθηγητών της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας και σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Η Τελετή» του Παύλου Μάτεση, την Κυριακή 8 του Μάρτη 2015 στις 7.00μμ, στο Δημοτικό Κέντρο των Καταρρακτών.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6976898886, 6973733522



8 του Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 

Ημέρα μνήμης για τους αγώνες των γυναικών όλου του κόσμου. 

Για αγώνες με στόχο την απόκτηση δικαιωμάτων στη μόρφωση και στην εργασία, την ισότητα των δυο φύλων , αλλά και για αγώνες κατά της φτώχειας, κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, κατά της βίας και του πολέμου, κατά του ρατσισμού, για την οικοδόμηση θεσμών κοινωνικής πρόνοιας, για αλληλεγγύη, ελευθερία , δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία. 

Στη σημερινή δύσκολη εποχή που βιώνουμε, η διεκδίκηση και οι αγώνες γι’ αυτά τα ιδανικά είναι επιβεβλημένοι και απαραίτητοι. Εμείς, οι γυναίκες της σύγχρονης εποχής εμπνεόμαστε από την αποφασιστικότητα, τη μαχητικότητα, το πνεύμα συλλογικότητας και αυτοθυσίας των γυναικών προηγούμενων γενεών αλλά και αγωνιστριών του σήμερα (καθαρίστριες, γυναίκες στην Κερατέα, γυναίκες στις Σκουριές, γυναίκες στο Κομπάνι.....). 

Αντλούμε δύναμη και συνεχίζουμε τον δικό μας αγώνα! Είμαστε παρούσες στους συλλογικούς αγώνες, στις απεργίες, στα συνδικάτα, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση και διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή διαβίωση , την εργασία και την κοινωνική ασφάλεια, στη δημόσια υγεία και την παιδεία. 

Παλεύουμε συλλογικά και γράφουμε τη δική μας ιστορία.




Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *