Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Με το βλέμμα στο κενό -Η σπαρακτική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο της Unicef

Οργή και θλίψη προκαλεί η συγκλονιστική φωτογραφία του Niclas Hammarström, η οποία αποτυπώνει στο πρόσωπο ενός μικρού παιδιού, την τραγωδία που διαδραματίζεται στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Η φωτογραφία που απέσπασε το πρώτο βραβείο της Unicef, αποτελεί ένα μικρό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στη Συρία.


Το κλείστρο του φωτογραφικού φακού απαθανάτισε την 11χρονη Dania Kilsi, τον Οκτώβριο του 2012, λίγα λεπτά αφού είχε χτυπηθεί από θραύσμα όλμου, ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι της με τον αδερφό και την αδερφή της.

Η φωτογραφία αυτού του μικρού παιδιού, που τραβήχτηκε στο Χαλέπι, από τον Σουηδό φωτογράφο Niclas Hammarström, διηγείται για ακόμα μια φορά την ιστορία του σκληρού εμφυλίου στην Συρία, με θύματα αθώους.

Τα χέρια που την κρατούν είναι του μεγάλου της αδερφού. Η μικρή, ευτυχώς, δεν τραυματίσθηκε σοβαρά και πήρε εξιτήριο, λίγες ώρες αργότερα. Λίγους μήνες μετά, το νοσοκομείο ισοπεδώθηκε.






Πηγή: pinnokio.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *