Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πραγματοποίηση συνάντησης για τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο Σκύδρας

Η λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο Σκύδρας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, την Τρίτη 17/3/2015, όπου προσκλήθηκαν και συμμετείχαν Διευθυντές Γυμνασίων – Λυκείων κι εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου.

Η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και στη χρησιμότητα της υλοποίησης του συγκεκριμένου εγχειρήματος, που στο πλαίσιο της παροχής ίσων ευκαιριών, θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές άπορων οικογενειών να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα. Για την εφαρμογή του, που θα κινηθεί εν πολλοίς σ΄εθελοντική βάση, θ΄απαιτηθεί, μεταξύ των άλλων, προετοιμασία και συνεργασία με φορείς και πρόσωπα της εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας και της προεργασίας και θ΄ακολουθήσει αντίστοιχη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι συνομιλητές κατέθεσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους δηλώνοντας, παράλληλα, τη θετική τους στάση στο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει το εν λόγω εγχείρημα θα υλοποιηθεί από τη νέα σχολική περίοδο. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν με τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Γιακαμόζη, ο συντονιστής Στάθης Καστερίδης, οι Διευθυντές: Παύλος Περπερίδης (Λύκειο Σκύδρας), Γιώργος Λαΐδης (Λύκειο Καλής), Θεόδωρος Κουζής (Γυμνάσιο Σκύδρας), Ελένη Καρύπη (Γυμνάσιο Καλής) κι από πλευράς Γονέων και Κηδεμόνων η Φρύνη Δαμιανίδου, Παναγιώτα Κουτσάκη και Ελένη Συμεωνίδου.





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *