Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ολοκλήρωση κοινωνικής ημερίδας Δήμου Σκύδρας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εκδήλωση με τον τίτλο «Νέα μέσα ενισχύουν την κοινωνική φροντίδα» πραγματοποίησε ο Δήμος Σκύδρας, στο Πνευματικό του Κέντρο, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015.

Αφορούσε δε, την ενημέρωση των πολιτών πάνω στην υλοποίηση του προγράμματος με την ονομασία «Υπηρεσίες ατόμων τρίτης ηλικίας και ειδικών ομάδων πληθυσμού στο Δήμο Σκύδρας» μέσω του οποίου μπορεί να παρασχεθεί κοινωνική φροντίδα σε ανήμπορους συμπολίτες μας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα χορηγηθούν σε συνδημότες μας, (μοναχικά άτομα, πάσχοντα από άνοια, χρήζοντα συνεχούς παρακολούθησης, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες), έξυπνες ασύρματες ιατρικές συσκευές με ειδικευμένο λογισμικό λήψης βιολογικού σήματος, όπως για παράδειγμα συσκευές κλήσης άμεσης βοήθειας (κουμπί πανικού), συσκευές εντοπισμού θέσης, ειδικούς αισθητήρες μέτρησης πίεσης και βάρους.

Μέσω των συσκευών αυτών, θα παρέχεται σε εικοσιτετράωρη βάση σύνδεση κι επικοινωνία με τη Γραμμή Ζωής με σκοπό την υποστήριξη των παραπάνω ατόμων για την παροχή των πρώτων βοηθειών ή την εξυπηρέτηση, αναλόγως με την περίπτωση, από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, γενικούς γιατρούς.



Τις εισηγήσεις παρουσίασαν: το στέλεχος του Δήμου και συντονιστής Αθανάσιος Λιάμπας και οι εκπρόσωποι της αναδόχου «Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε.» Ευαγγελία Καρατζιώλη, Λιβέριος Σταυρόπουλος και Γεράσιμος Κουρούκλης.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’απευθύνονται στις έδρες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»: Σκύδρα 2381351999, Λιποχώρι 2381082889, Μενηίδα(Καλή)2381351710, Πετριά 2381071857.

Επισημαίνεται ότι η προσφορά των συσκευών και των υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. 

Στην ημερίδα συμμετείχε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών « Σκυδραία» Ιωάννα Θεοδωρίδου Λόγγου. 


 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *