Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

O Robert Downey Jr παρέδωσε σε 7χρονο αγόρι με αναπηρία προσθετικό χέρι σαν του Iron Man (vid)

Παρήχθη από 3D Printer και του το παρέδωσε ο ηθοποιός αυτοπροσώπως









Μπορεί να μοιάζει σαν το χέρι της στολής του σούπερ ήρωα της Marvel, Iron Man, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα απόλυτα λειτουργικό προσθετικό, βιονικό χέρι που απέκτησε μόλις επτάχρονος μαθητής, το οποίο, μάλιστα, του παραδόθηκε από τον ηθοποιό που υποδύεται τον χαρακτήρα του κόμικ στην κινηματογραφική του μεταφορά, Robert Downey Jr. Το βιονικό, προσθετικό χέρι του Iron Man, αποτελείται στο εσωτερικό του από ηλεκτρονικούς μηχανισμούς που του επιτρέπουν να κινεί την παλάμη όταν το αγόρι σφίγγει τον δικέφαλο μυ και παρήχθη από την εταιρεία μιας ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, ονόματι Limbitless Solutions.

 Η εταιρεία, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές, καθώς και τις οικονομίες των φοιτητών, έχει σκοπό την κατασκευή πολύ προσιτών προσθετικών χεριών με ανορθόδοξα σχέδια για παιδιά με αναπηρίες τα οποία, μεγαλώνοντας, θα αντικαθιστούν από πιο προηγμένα βιονικά προσθετικά μέλη. Η κατασκευή ενός προσθετικού μέλους σαν αυτό του Iron Man, κοστίζει περίπου 350 δολάρια και το περίβλημά του κατασκευάζεται εξ' ολοκλήρου από 3D printers σε διάστημα 30-50 ωρών. Παρακολουθήστε την παράδοση του καταπληκτικού προσθετικού χεριού στον περιχαρή Alex, από τον ίδιο τον Robert Downey Jr. στο βίντεο που ακολουθεί:







Πηγή: lifo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *