Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η χούντα εκτόπισε 6.000 ανθρώπους στη Γυάρο (Σαν σήμερα 4/5)

1904 σε συμφωνία κατέληξαν ο Τσαρλς Ρολς, του οποίου η ομώνυμη εταιρία πούλαγε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, και ο Χένρι
Ρόις, που ήταν η κινητήρια δύναμη της ομώνυμης εταιρίας ηλεκτρολογικών μηχανών. Η φίρμα ονομάστηκε “Ρολς-Ρόις”.

1945 κατά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί παραδόθηκαν σε Ολλανδία, βόρεια Γερμανία και Δανία.

1967 στην Ελλάδα, η χούντα εκτόπισε 6.000 ανθρώπους στη Γυάρο.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο




Μουσική 4/5
1987    Ο Αμερικανός τραγουδιστής Paul Butterfield (1942-1987) απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών στο σπίτι του στο Los Angeles της California από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Κέρδισε διεθνή αναγνώριση ως πρωτοπόρος λευκός blues τραγουδιστής. Επίσης είχε εμφανιστεί στο Woodstock Festival. Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως B.B. King, Muddy Waters, Jimi Hendrix κ.α. συμμετέχοντας ως μουσικός σε ηχογραφήσεις τους.
1964    Δημιουργείται το Βρετανικό Rock συγκρότημα The Moody Blues. Στην μεγάλη πορεία που θα ακολουθήσουν θα πουλήσουν πάνω από 52 εκατομμύρια αντίτυπα. Από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, τα 14 έγιναν πλατινένια και χρυσά. Μια από τις μεγάλες τους επιτυχίες το τραγούδι "Nights in White Satin".

1984    Οι Scorpions κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Love at First Sting". Το άλμπουμ αυτό θα γίνει το πιο εμπορικό του συγκροτήματος στις Η.Π.Α., θα φτάσει μέχρι την έκτη θέση του Billboard 200 και θα γίνει τρεις φορές πλατινένιο. Τα εννέα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Klaus Meine, εκ των οποίων τα δύο σε συνεργασία με τον ντράμερ Herman Rarebell. Την μουσική έγραψε ο Rudolf Schenker, κιθαρίστας της μπάντας. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Rock You Like a Hurricane", "Still Loving You" κ.α.




Αθλητισμός 4/5
4/5/1999Πεθαίνει σε ηλικία 90 ετών ο πρώην πρόεδρος της Βαλένθια Luis Cazanova. Επί των ημερών του (1940-1959), η Βαλένθια κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 3 Kύπελλα Ισπανίας

4/5/1993Ξεκινάει το 8ο FINA CUP (Παγκόσμιο Κύπελλο Υδατοσφαίρισης) στην Αθήνα. Οι Ιταλοί θα ανακηρυχθούν πρωταθλητές και η Ελλάδα θα τερματίσει έβδομη (προτελευταία). Πρώτος σκόρερ ο Ρώσος Serguei Markoc με 15 γκολ και δεύτερος ο Γιώργος Μαυρωτάς με 12 γκολ

4/5/1975Η Nadia Comaneci σε ηλικία μόλις 13 ετών ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Πανευρωπαϊκούς της Νορβηγίας



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *