Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ετήσια Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου Σκύδρας.


Η εκδήλωση Λόγου και Μέλους περιλάμβανε την απόδοση ύμνων της περιόδου του Πεντηκοσταρίου με παράλληλο θεολογικό και μουσικολογικό σχολιασμό.


Η έναρξη του προγράμματος έγινε με την παρουσίαση ύμνων από τον χορό μαθητών τμημάτων του παραρτήματος Σκύδρας υπό τη διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου κ. Ιωάννη Εμμανουηλίδη.

Στη συνέχεια ολιγομελής χορός μικρών μαθητριών του παραρτήματος Αριδαίας υπό την διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου κ. Αποστόλου Χατζηγρηγορίου απέδωσε και αυτός με επιτυχία ειρμολογικά μέλη του Πεντηκοσταρίου.

Το κυρίως πρόγραμμα απέδωσε ο μεγάλος Βυζαντινός Χορός της Σχολής υπό την διεύθυνση του Διευθυντή της Πρωτοψάλτου κ. Αριστοτέλη Βογιατζόγλου.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης και ο σχολιασμός των ύμνων έγινε από τον Υπεύθυνο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Πρωτοπρ. Ελευθέριο Χαραλαμπίδη (δρ.Θ.), μέλος της διοικούσης Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής.



Κατά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συνεχάρη τους όλους τους συντελεστές της Εκδήλωσης και τόνισε την πνευματική αξία της Ορθοδόξου Υμνογραφίας και την μεγάλη σπουδαιότητα της καλλιέργειας της Βυζαντινής Μουσικής για την συνέχεια της λατρευτικής παράδοσης της Εκκλησίας. Εξέφρασε επίσης την χαρά του για την αθρόα συμμετοχή μαθητών και μαθητριών όλων των ηλικιών στα τμήματα της Σχολής, τα οποία καλύπτουν την Μητροπολιτική επαρχία.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος απένειμε στους αποφοίτους της Σχολής Πτυχία και Διπλώματα συγχαίροντάς τους.


Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Βουλευτής Πέλλας κος Γ. Καρασμάνης, η Δήμαρχος Σκύδρας κα Αικ. Ιγνατιάδου, Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Χρ. Καρυώτης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *