Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

IALMOPIA LIVE: Παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Θ. Φωτιάδη «Συναξάρι Μνημοσύνης» στην Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μια πολύ σημαντική, συγκινητική και μαζική εκδήλωση έλαβε χώρα χθες Κυριακή 03/05 στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του συντοπίτη μας κ. Κωνσταντίνου Θ. Φωτιάδη, με τίτλο «Συναξάρι Μνημοσύνης», το οποίο περιλαμβάνει μαρτυρίες για τις εκτοπίσεις και τις εξορίες των Ελλήνων του Πόντου.

Την διοργάνωση της παρουσίασης ανέλαβε το Βιβλιοπωλείο Τοξίδη, σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας και την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, γεμίζοντας την αίθουσα της Λέσχης. 

Η παρουσίαση έγινε από τον Καθηγητή Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, ο οποίος αποτελεί και εξάδελφο του συγγραφέως. Με μια γλαφυρή ομιλία κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο, καταθέτοντας πολλά ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συγγραφέας, ο οποίος με εμφανή την συγκίνησή του, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν για την υλοποίηση αυτού του έργου ζωής. Ο κ. Φωτιάδης αφού αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του σε κάποια σημεία του βιβλίου, έκλεισε την ομιλία του τιμώντας παράλληλα τον παρευρισκόμενο στην αίθουσα κ. Λαζαρίδη (Ιωσηφίδη) Νικόλαο, με καταγωγή από την Αμάσεια του Πόντου και βασικού συντελεστή για την παροχή μαρτυριών. 

Η Τοπική Ηλεκτρονική Εφημερίδα του ialmopia, θα ήθελε να συγχαρεί αφενός τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Φωτιάδη για την πολιτιστική παρακαταθήκη που αφήνει στο τόπο και αφετέρου όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην παρουσίαση αυτή, προσφέροντας στο κοινό της Αλμωπίας μια σημαντική εκδήλωση.


Δείτε παρακάτω εικόνες από τη χθεσινή εκδήλωση



























ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *