Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Επιμένει ο Γιώργος Παπανδρέου στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αναφορικά με την παραμονή, ή όχι της χώρας στο ευρώ, τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με tanea.gr, ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους ένα δημοψήφισμα ήδη την εποχή που ήταν πρωθυπουργός θα μπορούσε να έχει φέρει την αλλαγή: «Πρώτον, ένα δημοψήφισμα θα είχε δημιουργήσει μια σύμπνοια στην ελληνική κοινωνία σχετικά με την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. Αντίθετα με την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία, δεν υπήρχε τέτοια συναίνεση στην ελληνική πολιτική ελίτ. Επιπροσθέτως πολλά άλλα κόμματα και συνδικάτα απέρριπταν κατηγορηματικά τις μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, ένα δημοψήφισμα θα ανάγκαζε όλους τους Έλληνες «να πάρουν μια απόφαση, να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Επιπλέον, αν οι Έλληνες μέσω του δημοψηφίσματος συμφωνήσουν να ακολουθηθεί μια πολιτική μεταρρυθμίσεων, θα σταματήσει κάθε συζήτηση περί Grexit.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου στη Frankfurter Allgemeine, η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενδέχεται να αναγκαστεί να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, διότι έδωσε πολλές προεκλογικές υποσχέσεις και τώρα χρειάζεται νέα εντολή για να εφαρμόσει τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξει με τους πιστωτές της Ελλάδας.

«Ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα ήταν καλοδεχούμενο, κυρίως αν η κυβέρνηση έβρισκε το θάρρος να ζητήσει από τον λαό να συμφωνήσει σε αυτό που μπορεί να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου.

«Αν προετοιμαστεί σωστά και υποστηρίζεται από τους εταίρους μας, ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα είναι μια νίκη για τη δημοκρατία», επεσήμανε ο ίδιος. Καταλήγοντας ότι το δημοψήφισμα «θα έδινε νέα δυναμική για πραγματικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *