Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οι Γερμανοί παραδίνονται στους Αμερικανούς (Σαν σήμερα 7/5)

1943ψηφίστηκε μετά από μακρά συζήτηση στην ελληνική Βουλή νομοθετικό διάταγμα για την ίδρυση Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ).


1945η Γερμανία παραδόθηκε στον Αμερικανό στρατηγό Αϊζενχάουερ στην πόλη Ρενς της Γαλλίας. Την επομένη, οι Γερμανοί παραδόθηκαν στους Σοβιετικούς, βάζοντας τέλος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

1997το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία καταδίκασε τον Σερβοβόσνιο Ντούσαν Τάντιτς ως ένοχο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και βασανιστήρια αλλά όχι για φόνους.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 7/5
1961    Ο Ουαλός μουσικός, τραγουδοποιός και κιθαρίστας του heavy metal συγκροτήματος Motörhead από το 1984, Phil Campbell (Philip Anthony Campbell) γεννήθηκε στο Pontypridd της Ουαλίας. Το 1979 σχημάτισε το γκρουπ Persian Risk και πέντε χρόνια αργότερα, μετά την αποχώρηση του Brian Robertson από τους Motörhead, ενσωματώθηκε στο σχήμα. 

1966 Οι The Mamas & the Papas βρίσκονται στην κορυφή του Billboard με το τραγούδι "Monday, Monday". Ήταν μέρος του πρώτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "If You Can Believe Your Eyes and Ears" και το μόνο No 1 που είχαν ποτέ στα Αμερικάνικα singles chart. Το Μάρτιο του 1967 στην 9η τελετή απονομής των Grammy Awards, για το τραγούδι αυτό θα κερδίζουν το βραβείο "Best Contemporary (R&R) Group Performance, Vocal Or Instrumental".



Αθλητισμός 7/5

7/5/2006Μία από τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνορωμαϊκής πάλης και στη συνέχεια του κάτς, ο Δημήτρης Καρυστινός, αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών. Ο Καρυστινός ήταν αθλητής του Ηρακλή Πειραιά την δεκαετία του ’50 και το 1960 μεταπήδησε στο κατς

7/5/2000Ολοκληρώνεται στην Πάτρα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do, με την Ελλάδα στην τρίτη θέση, πίσω από την πρώτη Τουρκία και δεύτερη Ισπανία, με 3 χρυσά (Μιχάλης Μουρούτσος στα 58 κιλά, Γιώργος Ιωνάς στα 67, Έλλη Μυστακίδου στα 72) και 3 χάλκινα μετάλλια (Μόρφω Δροσίδου στα 67, Καλλιόπη Παπαιωάννου στα 63, Μιχάλης Κοτσόπουλος στα 84)

7/5/1998Η IAAF ανακοινώνει ότι το γυναικείο άλμα επί κοντώ και η σφυροβολία θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου 1999 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000, που σημαίνει ότι για πρώτη φορά άνδρες και γυναίκες θα αγωνίζονται στα ίδια ακριβώς αγωνίσματα


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *