Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Απ. Τζιτζικώστας: ''Η Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα καθορισμού ως αργίας της ημέρας του Αγίου Πνεύματος''

Τη δήλωσή του σχετικά με την αργία της ημέρας του Αγίου Πνεύματος επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμιά αρμοδιότητα καθορισμού αργίας της συγκεκριμένης μέρας.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια δεν είναι πλέον αρμόδια για τον καθορισμό της συγκεκριμένης αργίας και ως εκ τούτου την απόφαση για τη λειτουργία ή μη των καταστημάτων λαμβάνουν αποκλειστικά τα συναρμόδια Υπουργεία.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα είναι η εξής: «Βάσει του νόμου 3996/2011 καταργήθηκε η αρμοδιότητα των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και νυν Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων να ορίζουν ως αργία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Ως εκ τούτου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά αρμοδιότητα καθορισμού αργίας για τη συγκεκριμένη μέρα. Θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ότι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος θα πρέπει να είναι αργία. Ζήτησα με επιστολή μου και ζητώ και σήμερα δημοσίως από τα συναρμόδια Υπουργεία να λάβουν σχετική απόφαση καθορισμού της ημέρας του Αγίου Πνεύματος ως επίσημης αργίας για όλα τα καταστήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των εργαζομένων».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *