Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Yπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης (Σαν σήμερα 30/5)

1913 με την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης ανάμεσα στην Τουρκία και στις χώρες του Βαλκανικού Συνδέσμου, στα ανάκτορα Σεν Τζέιμς του Λονδίνου, τερματίστηκε επίσημα ο Βαλκανικός Πόλεμος.

1995 στην Ελλάδα, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι κανείς ιδιώτης δεν μπορούσε να διαθέτει περισσότερο από το 25% των μετοχών ενός ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού.

1941 Δύο 19χρονοι φοιτητές, ο Μανόλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία και αναρτούν την ελληνική.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 30/5
1955 Ο Βρετανός ντράμερ Topper Headon (Nicholas Bowen Headon) γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο punk-rock συγκρότημα The Clash. Ενσωματώθηκε μαζί τους το 1978 και από τότε συμμετείχε σε όλα τα άλμπουμ τους μέχρι και το "Combat Rock" το 1982. Είναι γνωστός και ως "the Human Drum Machine" λόγω των ξεχωριστών ικανοτήτων του στα τύμπανα.

1967 Ο βασικός τραγουδιστής του Βρετανικού alternative rock συγκροτήματος The CharlatansTim Burgess (Timothy Allan Burgess) γεννήθηκε στο Σάλφορντ της Αγγλίας. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα λίγο μετά την δημιουργία τους το 1989. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "The Only One I Know", "Then", "Over Rising" κ.α.

1997 Ο Αμερικανός μουσικός West Arkeen (Aaron West Arkeen 1960-1997) απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών στο σπίτι του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Υπήρξε κιθαρίστας και μέλος της δημιουργικής ομάδας των Guns N' Roses, συνυπογράφοντας τραγούδια όπως τα "It's So Easy", "Bad Obsession", "The Garden" κ.α.

Αθλητισμός 30/5

 30/5/2011 Ο 29χρονος Κορεάτης ποδοσφαιριστής Τζέονγκ Τζουνγκ-Κουάν βρίσκεται κρεμασμένος σε ξενοδοχείο της Σεούλ λίγες ώρες αφότου κλήθηκε από τον Εισαγγελέα για συμμετοχή του σε σκάνδαλο “στημένων αγώνων”. Είχε αφήσει ένα σημείωμα που ανέφερε “Αισθάνομαι ντροπή, είμαι μέλος του κυκλώματος στησίματος αγώνων”.

30/5/1999 Ολοκληρώνεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής που διεξάγεται στην Βουδαπέστη από τις 29/5. Η Εθνική ομάδα γυναικών του ανσάμπλ (Αϊνδιλή, Χριστοδούλου, Καρυάμη, Πολάτου, Γεωργάτου) κατακτά το χρυσό στο σύνθετο με 39.799 βαθμούς καθώς και 2 ακόμα χρυσά στις 10 κορίνες (19.900 βαθμούς) και στα 2 στεφάνια & 3 κορδέλες (19.866 βαθμούς). Η αντίστοιχη ομάδα των νεανίδων κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο ανσάμπλ (5 κορδέλες) με 18.683 βαθμούς




Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *