Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ευάγγελος Αθαν. Τσαβδάρης: ''Όσο μισητός κι αν είναι ο Σόιμπλε, δεν ευθύνεται για την αναπηρία του''

Ο Υπουργός Οικονομικών της κραταιάς Γερμανίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είναι ίσως αυτή τη στιγμή ο πιο μισητός άνθρωπος για τους Έλληνες. Είναι επίσης ένας άνθρωπος με αναπηρία. Αυτή
η αναπηρία του τυγχάνει τις τελευταίες ημέρες πολλών δηκτικών σχολίων τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συντοπίτης μας εκπαιδευτικός και ποιητής Ευάγγελος Αθαν. Τσαβδάρης, μέσα σε λίγες γραμμές μας συμβουλεύει για το πως πρέπει να διοχετεύσουμε το μίσος ή την αντιπάθεια ή την απέχθειά μας προς τον βλοσυρό κύριο Σόιμπλε, χωρίς όμως να αγγίζουμε το ευαίσθητο θέμα της αναπηρίας του.


Σχετικά με τον Σόιμπλε, σας παρακαλώ...

Θα σας αναφέρω κάτι που ίσως δεν το είχατε σκεφτεί. Αν αγαπητοί μου αναφερθείτε σε χαρακτηρισμούς για την αναπηρία του, υπάρχουν δύο παράμετροι. Πρωτίστως, αν χρησιμοποιούμε ρατσιστικό λόγο, γινόμαστε φασίστες σαν κι εκείνοv και αναπαράγουμε το μισός του. 

Επιπλέον, αν θέλουμε να τον βρίσουμε, μπορούμε να το πράξουμε ισότιμα και σαφώς καλά θα κάνουμε, χρησιμοποιώντας κοινές βωμολοχίες, όχι όμως προβαίνοντας σε ρατσιστικές νύξεις, για τον απλούστατο λόγο ότι για την συμπεριφορά του ευθύνεται ο ίδιος, επομένως αξίζει την βρισιά, για την αναπηρία του όμως δεν ευθύνεται, όσο μισητός και να είναι αυτός ο άνθρωπος...


Ευάγγελος Αθαν. Τσαβδάρης

2 comments:

  1. Πολύ σωστός ο Βαγγέλης...

    Μπράβο για αυτήν την τοποθέτηση, που σίγουρα ελάχιστοι έχουν σκεφτεί έως τώρα..

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο Βαγγέλη. Ευθύνεται για τις πράξεις του και για αυτές πρέπει να κρίνεται, όχι για την αναπηρία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *