Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Αρχές Δεκέμβρη αποζημιώσεις του 2014 σε Πέλλα, Ημαθία

Οι συνολικές αποζημιώσεις για τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας έτους 2014, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καταβληθούν έως τις αρχές του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Αθανάσιος Ζαννιάς, κατά την ευρεία σύσκεψη σχετικά με την ενεργητική προστασία που πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Μακεδονία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, «διήμερη περιοδεία στους Νομούς Κοζάνης και Ημαθίας πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Αθανάσιος Ζαννιάς, συνοδευόμενος από στελέχη του οργανισμού, με σκοπό να συμμετάσχει σε συσκέψεις σχετικά με τα μέσα ενεργητικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Πολυκέντρο της κοινότητας Πύργων Κοζάνης, περιοχής πρωτοπόρου στην αποδοχή της καινοτομίας προστασίας των καλλιεργειών με αντιχαλαζικά δίχτυα, δράση που επιχορηγείται από τον ΕΛΓΑ την τελευταία δεκαπενταετία.

Κατά τη σύσκεψη, ο αντιπρόεδρος, τα στελέχη της Διεύθυνσης Μελετών του οργανισμού κκ. Σταύρος Κακουκάκης και Γιώργος Αγλαμίσης και της Διεύθυνσης Κοζάνης με επικεφαλής τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος Γιώργο Βρόντζο συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κωνσταντίνο Καναβό, τον Αντιδήμαρχο Εορδαίας Ιωάννη Τσοκτουρίδη και τους παραγωγούς των Αγροτικών Συνεταιρισμών Πύργων, Αμυνταίου και Μανιακίου - ΦΡΟΥΤΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΟΣ και συζήτησαν σχετικά με θέματα ενεργητικής προστασίας καθώς και τον ευρύτερο ρόλο του Οργανισμού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πύργων.

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου ο αντιπρόεδρος και η Διευθύντρια του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας Μαρία Παππά δέχτηκαν στα γραφεία του υποκαταστήματος τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεοδωρίδη και τον βουλευτή Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλο, και συζήτησαν για τις αποζημιώσεις των πληγέντων καλλιεργειών της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, οι συνολικές αποζημιώσεις για τους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας έτους 2014, και ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καταβληθούν έως τις αρχές του Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι το υποκατάστημα Βέροιας ενισχύθηκε με γεωπόνους από άλλες διευθύνσεις του Οργανισμού αλλά και με προσλήψεις εποχιακού προσωπικού ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι εκτιμήσεις ζημιών.

Στη συνέχεια , στα γραφεία του Υποκαταστήματος πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Αντιπροέδρου με κατασκευαστές και εμπόρους αντιχαλαζικών και αντιβροχικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ένταξης του παραπάνω μέτρου πρόληψης στο ΠΑΑ 2014-2020». 
 


πηγη: agronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *