Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Πρώην αυτοδιοικητικοί θέτουν θέμα στον Δήμο Αλμωπίας

Πρώην αυτοδιοικητικοί από την ανατολική Αλμωπία αλλά και απλοί πολίτες με αίτηση σους προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας αλλά και προς τον Δήμαρχο και την εισαγγελία πρωτοδικών Έδεσσας ζητούν τη συζήτηση του θέματος των προφορικών αναθέσεων και της εξ αυτών οικονομικής βλάβης του Δήμου Αλμωπίας σε επόμενη Οικονομική Επιτροπή καθώς και τη λήψη σχετικής απόφασης για τις παραπέρα ένδικες ενέργειες.


Μάλιστα τονίζουν ότι βρίσκονται στην διάθεση της Δημοτικής αρχής για οποιαδήποτε πληροφορία. Η άιτηση τους αυτή έχει κατατεθεί από τις 28-08-2015 και ακόμη δεν έχει συζητηθεί. Παρακάτω διαβάστε τα ονόματα που υπογράψουν την αίτηση καθώς και τους ισχυρισμούς τους: Προς: Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αλμωπίας Κοιν: κ.Δήμαρχο Αλμωπίας κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Εδεσσας.


Α Ι Τ Η Σ Η 
1)Παράσχου Τσάνταλη του Παναγιώτη, κατοίκου Νερομύλων 
2)Βασίλη Αλεξόγλου του Θωμά, κατοίκου Μηλιάς 
3)Σωτήρη Ζηκάκη του Πολυχρόνη, κατοίκου Μηλιάς 
4)Γρηγόρη Βακαλφώτη του Κων/νου, κατοίκου Φούστανης 
5)Παναγιώτη Παρούτογλου του Νικολάου, κατοίκου Αριδαίας 
6)Ευστράτιου Νύχτα του Ιωάννη, κατοίκου Νερομύλων 
7)Αγγελου Τσορμπατζόγλου του Βασιλείου, κατοίκου Φιλώτειας 
8)Κοντακτσή Χρήστου του Ηλία, κατοίκου Φιλώτειας
9)Γαρατίδη Λάζαρου, κατοίκου Φούστανης 
10)Γαρατίδη Νικόδημου, κατοίκου Φούστανης 
11)Απτεσλή θωμά, κατοίκου Φιλώτειας 
12)Δρένου Διονύσιου, κατοίκου Αρχαγγέλου 
13)Τσέμπη Ξενοφώντα κατοίκου Αρχαγγέλου 
14)Γάτσου Εμμανουήλ, κατοίκου Ιδας 
15)Δημάκη Δημητρίου κατοίκου Νερομύλων 
16) Μαλιαρού Αναστάσιου Προέδρου Τ.Κ.Νερομύλων 
17) Θεολόγου Ιωάννη, κατοίκου Νερομύλων 
18)Γραμμένου Κωνσταντίνου, κατοίκου Νερομύλων 
19) Θεολόγου Μαρίας, κατοίκου Νερομύλων 
20)Γεωργίου Γεώργιου, κατοίκου Θεοδωρακίου 
21)Σώρτση Λάζαρου, κατοίκου Θεοδωρακίου 
22)Κεσίσογλου Κων/νου, κατοίκου Προδρόμου

Σας ενημερώνουμε ότι πρόσφατα εκδικάσθηκε στο Τριμελές Εφετείο Θεσ/νίκης (Ποινικό) και απορρίφθηκε έφεση του πρώην δημάρχου Εξαπλατάνου Σ. Τουφεγ- γόπουλου και ενός υπαλλήλου της πρώην ΤΥΔΚ για ποινικά αδικήματα με αντικείμενο προφορική ανάθεση έργου .Η συζήτηση στο ακροατήριο και η εισήγηση της Εισαγγελέως ανέδειξαν για μια ακόμα φορά το ζήτημα των προφορικών αναθέσεων στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου και της οικονομικής ζημίας που υπέστη ο διάδοχος Δήμος Αλμωπίας. Πιστεύουμε ότι έχετε σχηματίσει πλήρη εικόνα για τα πεπραγμένα πρώην αυτοδιοικητικών του Δήμου Εξα- πλατάνου απο τον μεγάλο αριθμό αγωγών και αποφά- σεων που έχουν κοινοποιηθεί στο Δήμο Αλμωπίας και ότι η εφαρμοσθείσα αυτή παράνομη τακτική που οφέ- λησε τρίτους και έβλαψε το Δήμο, δεν είναι δυνατό να παραμείνει χωρίς συνέπειες για τους αυτουργούς της.

Υπενθυμίζουμε ότι η απελθούσα δημοτική αρχή αιφνιδιασμένη κατ’ αρχήν από τη σωρεία των αγωγών αντέδρασε όπως είχε υποχρέωση και υπερασπιζόμενη το δημοτικό συμφέρον ανέθεσε σε δικηγόρο την κατάθεση αγωγών για αδικοπραξίες σχετικές με έργα στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Δυστυχώς τόσο καιρό μετά οι αγωγές, με διάφορα προσχήματα του εντολοδόχου δικηγόρου, δεν έχουν κατατεθεί ακόμα. Ελπίζουμε αυτή η αδράνεια να μην υποκρύπτει πρόθεση συγκάλυψης. Ενδεικτικά -για να μην έχετε πλέον καμία αμφιβολία για το μηχανισμό των εικονικών έργων- σας αναφέρουμε ότι μετά από πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις δήθεν ασφαλτοστρώσεις Θεοδωρακίου, καταδικάσθηκε ο φερόμενος ως εργολάβος σε ποινή 3ετούς φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 420.000 ευρώ.

Επειδή κατά νόμο έχετε υποχρέωση να παραπέμψετε τους φακέλους των υποθέσεων με τις σχετικές αγωγές και δικαστικές αποφάσεις στον αρμόδιο Εισαγγελέα για την αναζήτηση ευθυνών και παράλληλα να ασκήσετε κάθε ένδικο βοήθημα στα αστικά δικαστήρια ώστε να εξαναγκάσετε τους υπαίτιους στην επανόρθωση της οικονομικής βλάβης του Δήμου, τα δε ποσά των διεκδι- κούμενων αποζημιώσεων να διαθέσετε στα τοπικά διαμε- ρίσματα του πρώην δήμου Εξαπλατάνου, από όπου ουσιαστικά «εκλάπησαν». Για τους παραπάνω λόγους Α ι τ ο ύ μ α σ τ ε τη συζήτηση του θέματος των προφο- ρικών αναθέσεων και της εξ αυτών οικονομικής βλάβης του Δήμου Αλμωπίας σε επόμενη Οικονομική Επιτροπή καθώς και τη λήψη σχετικής απόφασης για τις παραπέρα ένδικες ενέργειες.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση σας, ως πρώην αιρετοί για να συμβάλλουμε με όσα στοιχεία κατέχουμε, στην προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.

Αριδαία28-8 2015 
Οι αιτούντες

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *