Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως στην Έδεσσα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.00, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Συνάξεων της Έδεσσας με την συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, με σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο της εορτής των Χριστουγέννων και ακολούθως παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων διάβασαν επίκαιρο λογοτεχνικό κείμενο για την εορτή των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως και μέλος της Εφορευτικής επιτροπής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης έκανε ένα σύντομο θεολογικό σχόλιο και παρουσίασε συνολικά το πρόγραμμα ύμνων και παραδοσιακών καλάντων, το οποίο με μεγάλη αρτιότητα και επιτυχία απέδωσε ο πολυμελής Βυζαντινός Χορός της Σχολής συνοδευόμενος από ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Τον Χορό διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης Αριστοτέλης Βογιατζόλου, Διευθυντής της Σχολής. Ακούστηκαν επίσης ποιήματα από παιδιά των ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων της Έδεσσας.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση εξαίροντας την προσφορά των επιμέρους συντελεστών της επιτυχημένης εκδήλωσης και έδωσε εόρτιες ευχές σε όλους τους παρισταμένους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *