Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Καιρός: Στην «κατάψυξη» ξανά η χώρα - Έρχεται νέος χιονιάς με πολικές θερμοκρασίες

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, πολικές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) σήμερα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, ωστόσο, από το Σάββατο έρχεται νέος χιονιάς.

Αναλυτικά, για σήμερα, Πέμπτη (21/01/2016) στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά. Χιόνια από το βράδυ στα ανατολικά ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δυο) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ εξασθενούνε από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ εξασθενούνε από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς κελσίου

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού θα «χτυπήσει» ο χιονιάς τις επόμενες ημέρες

Για αύριο, Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα δυτικά και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (23/01) αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ηπειρωτικής χώρας, των Κυκλάδων και της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Κυριακή (24/01) και Δευτέρα (25/01) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Την Τρίτη (26/01) αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 
 
newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *