Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και κόβουν την Ελλάδα στα δύο

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών και μετά τη χθεσινή κίνηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και να αρχίσει ο διάλογος με την κυβέρνηση, για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.


Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού με την Πανελλήνια Επιτροπή Αγροτών που εκπροσωπεί περισσότερα από 30 μπλόκα, την ώρα που διάλογο ζητούν 52 ακόμα μπλόκα.

Από την άλλη, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την κίνηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών, τονίζοντας ότι δεν την αναγνωρίζουν και υπογραμίζουν ότι οι ίδιοι είχαν στείλει την προηγούμενη Τρίτη τις δικές τους προτάσεις στην κυβέρνηση και αναμένουν πρόσκληση για διάλογο.

Δυσαρέσκεια προκλήθηκε και στους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, να την εκφράζει λέγοντας - σε συνέντευξή του στο Mega- ότι όσοι πήγαν σε διάλογο με την κυβέρνηση είναι κομματικά υποκινούμενοι.

Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας δηλώνουν αποφασιμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, σημειώνοντας ότι δεν έχουν λάβει ακόμα απαντήσεις στα αιτήματα που κι εκείνοι έχουν θέσει.

Για τις 19:00 σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τη συνέχεια της κινητοποίησής τους.

Η χθεσινή πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών, ήταν η αφορμή για έναν άγριο τσακωμό στον τηλεοπτικό «αέρα» του Mega σήμερα το πρωί, μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών Βαγγέλη Μπούτα και Γιάννη Παναγή.

Κόβουν στα δύο την Ελλάδα οι αγρότες της Φθιώτιδας

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες στη Φθιώτιδα και αποφάσισαν να κλείσουν για τουλάχιστον 3 ώρες την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 200ό χλμ, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης και έχουν προσδιορίσει ότι στις δύο το μεσημέρι θα κλείσουν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να «κοπεί» στη μέση, καθώς δεν υπάρχει κάποια διέξοδος.

Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός.

Συγκεκριμένα, τα φορτηγά που κατεβαίνουν από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία, θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Παράλληλα, παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.

Τα μπλόκα σήμερα

Οι αγρότες της Νίκαιας, θα κλείσουν στις 4 το απόγευμα και για τρεις ώρες, την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ για ένα τρίωρο ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Εφορείες των Θεσσαλικών πόλεων και έπεται και συνέχεια.

Κλειστό παραμένει το τελωνείο του Προμαχώνα αλλά και τα Τέμπη με τους εκεί αγρότες να περιμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση μαζί του κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Πάντως, διαφωνούν με την προοπτική η συνάντηση να γίνει με εκπροσώπους όλων των μπλόκων καθώς επιθυμούν στη συνάντηση που θα κάνουν οι ίδιοι με τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 33 μπλόκων που έχουν υπογράψει το κοινό πλαίσιο αιτημάτων το οποίο συνέταξαν τα μπλόκα Τεμπών και Μικροθηβών και έχουν γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση και τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων από την προηγούμενη Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, τα μπλόκα που στήνονται στο επαρχιακό δίκτυο του νομού και αφορούν σε εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης (Γερακάρι, Μελούνα, Μεγάλο Ελευθεροχώρι), ετοιμάζονται να αυξήσουν σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού ημερησίως ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός πίεσης προς την Κυβέρνηση.

Μακεδονία

Τα Μάλγαρα και τα Γιαννιτσά έκλεισαν επ' αόριστον, το μπλόκο της Χαλκηδόνας και σήμερα θα είναι σε ισχύ από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Στο Δερβένι οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο, από τις 11 έως τις 15:00, ενώ από τις 15:00 έως τις 18:00 η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από μια λωρίδα.

Τα Κερδύλια, από τις 12:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το βράδυ θα είναι κλειστά.

Πελοπόννησος

Οι αγρότες της Δυτικής Αχαϊας, συνεχίζουν τον 12ωρο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο μπλόκο της Κάτω Αχαϊας.


Και σήμερα ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για έλευση των τρακτέρ ξανά στην πόλη της Πάτρας την Πέμπτη το πρωί, χωρίς ακόμα να έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.



Στην Ηλεία, ανυποχώρητοι είναι οι αγρότες στο μπλόκο του Αγίου Γεωργίου, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με τρίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου. Στη θέση τους παραμένουν τα μπλόκα σε Μαραθιά, Κουρτέσι.

Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Αργά χθες, τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην Αχαΐα, προκάλεσε τεράστιες ουρές στον Ισθμό και προκειμένου να απόσυμφορηθεί η κατάσταση οι αγρότες άνοιξαν για λίγη ώρα την παλαιά εθνική οδό και στη συνέχεια την έκλεισαν εκ νέου.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν από τις 6.00 έως τις 7.00 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ με πρωτοβουλία των αγροτών της Αρκαδίας, τo Συντονιστικό Όργανο στο οποίο συμμετέχουν ο Ιατρικός σύλλογος, ο Οδοντιατρικός σύλλογος, ο Φαρμακευτικός σύλλογος, ο Δικηγορικός σύλλογος, το ΤΕΕ Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο, αποφάσισαν στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προσχέδιο του ασφαλιστικού, να συμμετάσχουν σε εθελοντική αιμοδοσία, μεθαύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Η αιμοδοσία οργανώνεται με την φροντίδα του συλλόγου «'Αξιον Εστί», για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις και θα διεξαχθεί από κινητή μονάδα του γενικού νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ», στο Πνευματικό Κέντρο του ναού της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη, από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστή επ’ αόριστον παραμένει η Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο Κεφαλοβρύσου.

Επίσης, σήμερα από τις 12.00 έως τις 14.00 οι αγρότες θα κλείσουν τον κόμβο Αγίου Νικολάου.

Για δυο ώρες θα παραμείνει κλειστή και η Εθνική οδός στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.


Ήδη, οι αγρότες της Ρόδου, επέκλεισαν τη ΔΟΥ της πόλης με τρακτέρ και οχήματα, ζητώντας την απόσυρση το ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Από τα ξημερώματα, ομάδα αγροτών του νησιού περικύκλωσε το κτίριο της ΔΟΥ με τρακτερ στο πλαίσιο σχετικών αποφάσεων της επιτροπής αγώνα.


Ενδεχομένως μάλιστα ο αποκλεισμός να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Κρήτη

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αποκλείοντας δύο φορές την ημέρα την εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Οι συγκεκριμένοι αγρότες παραμένουν στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» κλείνοντας, από σήμερα Τρίτη, την εθνική οδό από τις 12 έως τις 12.30 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 5.30 το απόγευμα.

Παράλληλα, συνεχίζουν και σήμερα οι αγρότες τον αποκλεισμό της ΔΟΥ Ηρακλείου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, γίνεται προσπάθεια προκειμένου αγρότες του Ηρακλείου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.



www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *