Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Μελέτη για την ανακύκλωση των σκουπιδιών παρουσίασε ο Δήμος Έδεσσας

Μια πληρέστερη μελέτη για όλες τις εκφάνσεις που περιλαμβάνουν το ζήτημα των σκουπιδιών και της διαχείρισης του στον Δήμο Έδεσσας, παρουσίασε ειδικό μελετητικό γραφείο στο Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας. Νωρίτερα το ίδιο σχέδιο παρουσιάστηκε στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Έδεσσας. 
 
Η μελετητική ομάδα ανέπτυξε με πλουραλισμό και τους εναλλακτικούς τρόπους καθώς και σενάρια για την επόμενη μέρα. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι μελετητές σκοπός είναι ουσιαστικά να κατασκευαστεί στον ΧΥΤΑ Έδεσσας ένα πλήρες εργοστάσιο αποκομιδής και ανακύκλωσης σε όλο τον Δήμο Έδεσσας. Η παραπάνω μελέτη έγινε διότι σε Ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο αλλά και Πανελλαδικά την περίοδος 2017-2020 έχει χαρακτηριστεί ως αυτή των σκουπιδιών για τους ΟΤΑ. Είναι δεδομένο ότι αν περάσει αυτή η πρόταση του Δήμου Έδεσσας τότε θα γίνει σημαντική οικονομία σε βάθος χρόνου για τους Δημότες. Πάντως σε περιφερειακό επίπεδο ο ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας θέλει να λειτουργήσει τους υπάρχοντες ΧΥΤΑ ως μονοθεματικούς με αποτέλεσμα διάφορα σκουπίδια οι Δήμοι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να τα κάνουν βόλτα από ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΑ. 
 
Άλλος ΧΥΤΑ δηλαδή ναι είναι για την κομποστοποίηση, άλλος για υλικά ανακύκλωσης και άλλος αδρανή υλικά. Ο Δήμος Έδεσσας θα παλέψει και θα καταφέρει να εγκριθεί η δική του πρόταση σε Πανελλαδικό επίπεδο υπογράμμισε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου. Όπως τόνισε ο ίδιος η δημοτική αρχή δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη σε αυτά τα γεγονότα και ότι θα πρέπει άμεσα να ενεργήσει. Οι υπόλοιπες παρατάξεις αφού πρώτα εξέφρασαν κάποιες εύλογες απορίες για την πρόταση εντούτοις ψήφισαν. 
 
Το ίδιο έκανε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μιχάλης Φουνταλής ο οποίος εξέφρασε μόνο την αντίρρησης για το ποιος θα είναι ο φορέας λειτουργίας του ΧΥΤΑ Έδεσσας. Πάντως στην δημοτική αρχή ήταν κατηγορηματικοί ότι μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να λειτουργήσει το νέο πρότζεκτ. 
 
 
 
απο το Meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *