Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η χαρτογράφηση των μπλόκων της Πέλλας

Είναι δεδομένο ότι οι αγρότες της Πέλλας είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτή την μεγάλη κινητοποίηση. Άλλωστε και στην πρώτη φάση των διαμαρτυριών ήταν από τους ελάχιστους που προχώρησαν άμεσα στον αποκλεισμό του δρόμου στο Μελίσι. Σήμερα είναι οι ποιο ενεργοί με 6 δυνατά μπλόκα τα οποία νεκρώνουν την γύρω περιοχή για πάρα πολλές ώρες. 
 
Το πρώτο δυνατό μπλόκο είναι στην αλυσίδα στην Βεγορίτιδα. Το δεύτερο στο Μαυροβούνι. το Τρίτο στην Άψαλο. Το τέταρτο στο Γυψοχώρι, το πέμπτο στο Μελίσσι. Το έκτο στην Σέρβικη γέφυρα έξω από τα Γιαννιτσά. Ακόμη και το μπλόκο του Μεσημερίου έξω από την Έδεσσα κάποιες μέρες λειτούργησε. Έτσι τα μεγάλα ΜΜΕ προχώρησαν σε μια χαρτογράφηση ιδεολογικών αναφορών των αγροτών της Πέλλας. Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Έθνος στην ΠΑΣΥ που είναι το αγροτικό όργανο του ΚΚΕ πρόσκεινται το μπλόκο του Γυψοχωρίου. Στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ πρόσκεινται τα μπλόκα της Αψάλου και των Γιαννιτσών. Τέλος όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά έντονη ήταν η συμμετοχή Χρυσαυγιτών στις "επιθέσεις" με κοπριές στα βουλευτικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα, το προ περασμένο Σάββατο. 
 
Πάντως παρά τις προσπάθειες να μπουν οι αγρότες σε καλούπια, οι ίδιοι αναφέρουν ότι το μόνο που τους ενώνει με την κοινωνία είναι η ανάγκη για την επιβίωση και για το γεγονός πάνω και πέρα από ιδεολογίες ότι όλοι μαζί με συστράτευση μπορούν να δουν μια καλύτερη μέρα.
 
 
 
 
απο το Meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *