Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Γαρέφι Πέλλας

Ο Παραδοσιακός Οικισμός Γαρεφείου Πέλλας είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά του Δήμου Αλμωπίας με πληθυσμό οχτακοσίων (800) περίπου κατοίκων, όλοι τους γηγενείς Μακεδόνες.

Ένα από τα μοναδικά αξιοθέατα της περιοχής και γενικότερα του νομού Πέλλας, είναι ο Ιερός Ναός ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ του 18ου αιώνα, όπου, προς τιμήν του, κάθε χρόνο πραγματοποιείται παραδοσιακό πανηγύρι με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πλούσια τοπικά εδέσματα στην πλατεία του χωριού.

Απέχει μόλις 7 χλμ από την πρωτεύουσα του Δήμου Αλμωπίας, Αριδαία και 120 χλμ από την Θεσσαλονίκη, ενώ η απόσταση του από το ιστορικό χωριό Πρόμαχοι Αλμωπίας και την Ιερά Μονή του Αγίου Ιλαρίωνα είναι μόλις 3 χλμ!

Ένα χωριό που σφύζει από ζωντάνια και δραστηριότητα, διοργανώνοντας κάθε χρόνο πλήθος εκδηλώσεων, εορτάζοντας Αγίους της εκκλησίας μας, τιμώντας παράλληλα και διαφυλάσσοντας στο ακέραιο, ήθη, έθιμα και παραδόσεις!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *