Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

IALMOPIA LIVE: Στην εξαιρετική θεατρική παράσταση "Υπάρχει και Φιλότιμο - Μαυρογυαλούρος" από τους Ερωτέχνες Αλμωπίας [ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ]

Την Κυριακή (27/3/16) βρεθήκαμε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας και παρακολουθήσαμε για ακόμα μια χρονιά την εξαιρετική θεατρική παράσταση "Υπάρχει και Φιλότιμο - Μαυρογυαλούρος" από τους μοναδικούς Ερωτέχνες Αλμωπίας!



Η κωμωδία "Υπάρχει και Φιλότιμο", βασισμένη στο θεατρικό έργο "Ανώμαλη προσγείωση", γράφτηκε το 1965. Κι όμως μοιάζει τόσο σύγχρονη, σα να μη πέρασε μια μέρα από τότε που ο Α. Σακελλάριος και ο Χ. Γιαννακόπουλος με ευθύβολο χιούμορ και αριστοφανική σάτιρα δημιούργησαν το χαρακτήρα του Μαυρογυαλούρου.

Το όνομα του ήρωα τους έχει γίνει μέλος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα. Ταυτίστηκε με τους πολιτικούς εκείνους που μοιράζουν αφειδώς υποσχέσεις στον απλό λαό, αγνοώντας τα προβλήματα του, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους πελατεία και την καριέρα τους. Και γύρω τους, τα πολιτικά παράσιτα (Γκρούεζας) που καταχρώνται το δημόσιο χρήμα μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές.

Διαφθορά, σκάνδαλα, ρουσφέτια... Αλήθεια, πόσο ανατριχιαστικά επίκαιρες ηχούν οι ατάκες των χωρικών "λόγια, λόγια, λόγια", "φάγανε, φάγανε, φάγανε από παντού"! Βέβαια, το όνομα του Μαυρογυαλούρου ταυτίστηκε με τα λαμόγια της πολιτικής. Άδικα όμως, γιατί ο Μαυρογυαλούρος είχε και ήθος και φιλότιμο, επειδή μόλις πληροφορήθηκε τις ανομίες και τα σκάνδαλα που διαπράττονταν πίσω από την πλάτη του έσπευσε να παραιτηθεί!

Γιατί όπου υπάρχει φιλότιμο, υπάρχει και ο τρόπος και ίσως... και η ελπίδα για ανατροπή. Σήμερα, άραγε, υπάρχει ελπίδα; Ή μήπως η λέξη φιλότιμο έχασε τη σημασία της;


Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: 


Αλίκη - Κυριακή Παρτσανάκη

Τασία - Εύη Κίρτση

Νάντα - Χρυσάνθη Νάτου

Λώρα - Σταυρούλα Ταουσάνη

Αντρέας - Γιάννης Νικολαϊδης

Κώστας - Νίκος Ρίζος

Γιώργος - Μπάμπης Κωστόπουλος

Θόδωρος - Πέτρος Παπαδόπουλος

Φώτης - Γιάννης Διονυσιάδης

Λάμπραινα - Βασιλική Παλατσίδου

Κατίνα - Μάγδα Μουμτζίδου

Σωτήρης - Ιορδάνης Τσιμεντερίδης

Λεμονιά - Σοφία Παπαδοπούλου

Πανάγος - Πέτρος Ράσος

Σωφέρ - Αλέξανδρος Αμπάρης


Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια - Ελένη Παλατσίδου

Σκηνικά - Θεατρική ομάδα

Χειρισμός Κονσόλας - Γεωργία Γεωργοπούλου



Δείτε το βίντεο - αφιέρωμα του ialmopia:






Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό του ialmopia από την παράσταση:



















































ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *