Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Πως τα επιτραπέζια παιχνίδια ενισχύουν την κριτική ικανότητα των μαθητών

Mερικά επιτραπέζια παιχνίδια, μπορούν εκτός από στιγμές ιασκέδασης και ψυχαγωγίας, να εξασφαλίσουν πολύπλευρα οφέλη για τα παιδιά! Ειδικά κάποια που το θέμα τους σχετίζεται με βασικά επιστημονικά πεδία, όπως η Γλώσσα, τα Μαθηματικά και η Ιστορία μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένα θαυμάσιο εργαλείο για τους μαθητές ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στο σχολείο. Να με ποιους τρόπους τέτοια επιτραπέζια μπορούν να οξύνουν την κριτική ικανότητα των παιδιών:


● Οι κανόνες που διέπουν τα επιτραπέζια παιχνίδια στενεύουν τα περιθώρια κινήσεων για τον παίκτη. Έτσι, εκείνος υποχρεούται να βρει τρόπους δράσης εντός των δεδομένων κανόνων. Έτσι, ενισχύεται η ικανότητα διαχείρισης των προβλημάτων.
● Τα επιτραπέζια συχνά απαιτούν την χάραξη μιας στρατηγικής. Έτσι, όχι μόνο οι παίκτες θα πρέπει να καταστρώσουν τα δικά τους σχέδια, αλλά παράλληλα να παρακολουθήσουν και τα σχέδια του αντιπάλου παίκτη, ώστε να τα συνυπολογίσουν στην τακτική τους.
● Συχνά τα επιτραπέζια προϋποθέτουν γρήγορες λήψεις ορθών αποφάσεων. Αυτή η δυνατότητα οξύνει τις ικανότητες των μαθητών να ανταποκρίνονται σε διαγωνίσματα και προφορικές εξετάσεις.
● Η λογική και η αιτία είναι κύρια στοιχεία ορισμένων επιτραπέζιων παιχνιδιών. Οι παράγοντες αυτοί ακονίζουν δεξιότητες που θα χρησιμεύσουν τόσο στις σπουδές, όσο και στην εργασία στο μέλλον.

Όπως βλέπουμε, τα επιτραπέζια διαθέτουν μια κρυφή πλευρά που επιφυλάσσει πάρα πολλά οφέλη για τους μαθητές εκείνους που απασχολούνται μαζί τους στον ελεύθερό τους χρόνο. Σίγουρα λοιπόν, αξίζει να επενδύσουμε λίγα χρήματα και πολύ χρόνο για να αποκτήσουμε και να παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια με τα παιδιά μας! Αρκεί να κάνουμε επιλογές που θα επεκτείνονται πιο πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα και οι οποίες θα βοηθήσουν τους μικρούς μαθητές να βελτιώσουν τις κριτικές δεξιότητές τους!



entertv.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *