Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Του Ανέστη Αναστασιάδη - Αντίσταση και Πολυτεχνείο τι κάναμε;

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι πύλες για τον εορτασμό της 43ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του '73.

Ας πούμε και την δική μας άποψη μιας και ζήσαμε αυτήν την ιστορία από πολλή κοντά 

Το πολυτεχνείο ίσως βοήθησε να πέσει η χούντα λίγους μήνες πιο μπροστά από ότι περιμέναμε μια και υπήρχε η κυβέρνηση Μαρκεζίνη που ήταν προάγγελος της πτώσης της χούντες. Το πολυτεχνείο αλλά και η πολιτική τότε Ηγεσία δεν επιμέναμε εδώ και τώρα να πέσει η χούντα με αποτέλεσα μια άλλη ομάδα μετά Μαρκεζίνη και με Βλάκα Ιωαννίδη τα κατάφεραν να φύγουν από την εξουσία μετά επτά χρόνια με το μεγάλο έγκλημα της Κύπρου.

Αυτό το γεγονός σήμερα δεν βοηθά να λέμε συνεχώς για το πολυτεχνείο . Να θυμίσουμε ότι τι είπε ο τότε Τούρκος Πρωθυπουργός μετά την εισβολή στην Κύπρο. 

«ότι εμείς φέραμε την Δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την εισβολή στην Κύπρο.»

Αυτά τα γεγονότα σε όλες μας τις μαζώξεις δεν τα λέμε αλλά εγώ έχω απαίτηση και κυρίως για όλους εμάς που περάσαμε για πολλά χρόνια στις φύλακες να λέμε κάποιες αλήθειες γιατί το κυπριακό είναι μπροστά μας και το βλάπτουμε και εγώ πάντα το συνδέω το Πολυτεχνείο με το Κυπριακό και αναρωτιέμαι πάντα με ένα απλό ερώτημα ; 

«ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΕΙΟ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ;»
Αυτά μετά 43 χρόνια 
 ΑΝΕΣΤΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *