Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Β' ΕΚΑΣΚΕΜ: Έδειξε τα δόντια του ο Φίλιππος, 63-55 τον πρωτοπόρο Αετό

Τη μεγαλύτερη νίκη της νεότερης ιστορίας του πέτυχε ο Φίλιππος Ν. Πέλλας, αφού το απόγευμα του Σαββάτου 28/01/2017 στο κλειστό των Γιαννιτσών κατάφερε να υποτάξει τη νεανική αλλά πολύ δυνατή ομάδα του Αετού Κιλκίς.

Φουριόζοι μπήκαν οι γηπεδούχοι στην 1η περίοδο και με μπροστάρη τον Περπερίδη που πέτυχε 3 τρίποντα σ' εκείνο το διάστημα, έδειξαν από την αρχή τις "άγριες" διαθέσεις τους. Η άμυνα του Φιλίππου ήταν από γρανίτη και ο προπονητής των φιλοξενούμενων δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση όπου οι παίκτες του σκόραραν μόνο με βολές (6 βολές και 1 δίποντο στο 1ο δεκάλεπτο). Το σκορ στα μέσα της περιόδου ήταν 11-2 και στη λήξη της το ταμπλό έγραφε 16-8 υπέρ του Φιλίππου.

Η ομάδα του Κιλκίς βέβαια δεν είναι κάποια τυχαία ομάδα (σίγουρα δεν είναι απλή συγκυρία το γεγονός ότι ήταν και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα), οπότε ήταν θέμα χρόνου να ξυπνήσει και να αντιδράσει. Αυτό και έγινε στη 2η και την 3η περίοδο όπου οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, έσφιξαν την άμυνά τους και βρήκαν επιθετικές λύσεις με αποτέλεσμα να μειώσουν τη διαφορά και να περάσουν μάλιστα μπροστά με 1 πόντο κάποια στιγμή του 3ου δεκαλέπτου. Οι παίκτες όμως του Φιλίππου έδειξαν χαρακτήρα και ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα με το σκορ στο τέλος της 3ης περιόδου να είναι στο 43-40 υπέρ τους.

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό κι εκεί ήταν που οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη από τους αντιπάλους τους. Οι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες του Αετού πίεσαν σε όλο το γήπεδο με την ελπίδα να κλέψουν μπάλες και να φτάσουν σε εύκολα καλάθια, όμως βρήκαν απέναντί τους την αποφασιστικότητα, την ωριμότητα, το πάθος και το καθαρό μυαλό των παικτών του Φιλίππου. Στο καθοριστικό αυτό σημείο η περιφέρεια των γηπεδούχων στάθηκε στο ύψος της, δεν παρασύρθηκε από το συνεχές κυνηγητό των αντιπάλων, περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη με αποτέλεσμα η λήξη του αγώνα να τους βρει δίκαιους νικητές με σκορ 63-55.

Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ μεταξύ δύο ισάξιων αντιπάλων με πολλή ένταση, πάθος, πολλά φάουλ, δυναμικές διεκδικήσεις αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια, που στο τέλος κέρδισε η ομάδα που πίστεψε περισσότερο στη νίκη. Κορυφαίοι από τους νικητές οι Περπερίδης (29π), Καφετζάκης (11π και πραγματικό "βουνό" κάτω από τα καλάθια) και οι Πάτσος (6π με 6/6 κρίσιμες βολές), Παπαμανώλης (3π), Χερκελετζής (8π) που μπορεί να μη σκόραραν πολύ όμως ήταν καθοριστικό το καθαρό μυαλό που επέδειξαν στην τελευταία κρίσιμη περίοδο. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Βαϊτσούδης (18π) καθώς και οι Λιάπης (11π) και Νταμοτσίδης (11π). Σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι η διατησία των Ελευθεριάδη - Σαλαπάνη τα πήγε θαυμάσια. Ο κόσμος συγκινητικός για ακόμα μια φορά έκανε ό,τι μπορούσε για να στηρίξει τον Φίλιππο. Τέλος θα πρέπει να συγχαρούμε τις δύο ομάδες, παίκτες και προπονητές, για το όμορφο θέαμα που μας προσέφεραν. Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν:

Φίλιππος Ν. Πέλλας (Κοκονάς - Δημητριάδης): Παπαδόπουλος, Χερκελετζής 8, Πάτσος 6, Περπερίδης 29(4), Σατραζάνης 3, Οικονομόπουλος, Τσακμάκης 1, Στανιτσίδης, Παπαμανώλης 3(1), Δημτσιούδης, Καφετζάκης 11, Φαρδέλας 2.

Αετός Κιλκίς (Μπαχταλιάς - Πυριτίδης): Λιάπης 11, Σιδηρόπουλος, Νταμοτσίδης 11(2), Ανανιάδης 2, Φιλιππίδης 6(1), Βαϊτσούδης 18(2), Λούπος 2, Μάνδρας 1, Αραβίδης, Μαργαριτίδης 2, Τσαρίδης, Ιατρού 2.
 
 
 
 
απο το neapellafilippos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *