Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Σιρόκος» του Τάκη Γκόντη στην Έδεσσα

«ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ»

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Σιρόκος» του Τάκη Γκόντη

Σε μια κατάμεστη, με πλήθος ορθίων ακροατών, αίθουσα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στο Παρθεναγωγείο της Έδεσσας, η εκδήλωση “Κάθε χρόνο ένας λογοτέχνης στην Έδεσσα΄΄, όπου παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα «Σιρόκος» του Τάκη Γκόντη (εκδ. Γαβριηλίδης), που διοργάνωσε ο Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας.

Οι ομιλητές : Ευδοξία Μητρούση, φιλόλογος, ερευνήτρια Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας αναφέρθηκε στο βιβλίο αναλυτικά, στο περιεχόμενο, την γλώσσα και την τεχνική. Ο Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής, αναφέρθηκε στον συγγραφέα και το προηγούμενο έργο του (πεζογραφικό και ποιητικό - δύο μυθιστορήματα, δύο συλλογές διηγημάτων, τέσσερεις ποιητικές συλλογές ).

Την συζήτηση συντόνισε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Κατερίνα Αθανασίου. Στις ερωτήσεις απάντησε ο συγγραφέας του βιβλίου. Ο συγγραφέας, απλός και απόλυτα κατανοητός από το κοινό, κέρδισε τα χειροκροτήματα του κόσμου με τις θέσεις του πάνω στο θέμα των προσφύγων, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος και εποχής.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Δήμου Έδεσσας Μιλτιάδης Κασσάρας, ο οποίος μελοποίησε τέσσερα ποιήματα του Τάκη Γκόντη. Τα τραγούδια ερμήνευσαν ο ίδιος και η χορωδία του Δήμου με μοναδικό τρόπο. Η μελοποίηση ποιημάτων του Τάκη Γκόντη προεξοφλεί μία συνέχεια συνεργασίας του συγγραφέα με τον συνθέτη. Οι ακροατές υποδέχθηκαν τα καινούρια τραγούδια με παρατεταμένα και θερμά χειροκροτήματα .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, πλήθος κόσμου, φίλοι και μέλη του Συλλόγου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *