Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Θετικό κλίμα για τον προοδευτικό πόλο - Εξελίξεις για τον Δήμο Αλμωπίας

Έπεσαν και άλλα ονόματα στο τραπέζι
 
Θετικό ήταν το κλίμα από την νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του Σάκη Χατζηδημητρίου, του Δημήτρη Πασόη, του Παράσχου Τσάνταλη και του Χρήστου Σαπουντζή για την δημιουργία ενός αυτοδύναμου προοδευτικού πόλου που θα διεκδικήσει τον Δήμο Αλμωπίας. Μάλιστα το καλό κλίμα φάνηκε και από την τελευταία συζήτηση η οποία κράτησε για περίπου 2 ώρες όπου πλέον συζητήθηκαν όλα εκείνα που δημιουργούσαν ζητήματα και προβλήματα μεταξύ των σχέσεων των  ανθυποψηφίων. Βέβαια μπορεί άσπρος καπνός να μην βγήκε για άλλη μια φορά, αλλά σαφώς και συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα τα οποία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Πλέον γίνονται φίλοι;
 
 
Ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο βγαίνει από αυτές τις συναντήσεις είναι ότι πλέον οι εμπλεκόμενοι αποκτούν φιλικές σχέσεις καθώς ανταλλάζουν απόψεις για το καλό του Δήμου που βάζουν στην φαρέτρα τους την στοχοποίηση της σημερινής διοίκησης  που θεωρούν ότι έχει συντηρητικό χαρακτηριστικά ενώ κάνουν και αυτοκριτική σε κάποια πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει στο παρελθόν αλλά δεν πραγματοποιηθήκαν.
Και μαζί και χώρια; 
 
Μια πρόταση που έπεσε προς συζήτηση είναι ο καθένας να τραβήξει στον δρόμο του στην  πρώτη Κυριακή με αυτοδύναμους συνδυασμούς και στον δεύτερο γύρο όποιος πάει, οι υπόλοιποι να ενωθούν ώστε να του δώσουν Κυβερνησιμότητα. Είναι ένα σενάριο το οποίο έχει βάση καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν δημιουργηθούν τρεις παρατάξεις, αυτές στο σύνολο τους να λάβουν 50% και να εκλέξουν 14 δημοτικούς συμβούλους. Από εκεί και πέρα βέβαια κάποιοι άλλοι παρόντες τόνισαν ότι αυτό το νούμερο μπορεί να βρεθεί και με έναν συνδυασμό από το πρώτο γύρο ώστε να μην πληγωθούν κάποιοι και ξοδευτούν πολλά χρήματα με την δημιουργία τριών συνδυασμών.
Νέος επικεφαλής
 
Μια άλλη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι κάνει λόγο για την ανεύρεση ενός νέου επικεφαλής του σχήματος, 35 άρη, με ιδιαίτερες γνώσεις, ώστε να τραβήξει το νέο και το άφθαρτο όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι θα δεσμευτούν ότι θα το στηρίξουν. Και αυτή η πρόταση έχει σκοντάψει τις ηγετικές φιλοδοξίες κάποιων που θέλουν να είναι επικεφαλής.
Πρόταση για δημοσκόπηση
 
Άλλη μια πρόταση που συζητηθεί και θα αναλυθεί περεταίρω είναι η παραγγελία για μια δημοσκόπηση όπου τα έξοδα θα τα μοιραστούν όλοι, για το ποιος από τους τέσσερις μπορεί να κερδίσει τον Δήμο και μπορεί να βγει πρώτος. Βέβαια αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι όλοι θα δεσμευτούν ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και θα κατέλθουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κάτω από την επιλογή των πολιτών. Μάλιστα είναι μια πολύ καλή πρόταση που έχει βάση και διαθέτει δημοκρατικά χαρακτηριστικά.
Γ. Πασχαλίδης και Σ. Σωτηριάδης
 
Κατά την διάρκεια των συζητήσεων έπεσαν και άλλα ονόματα που όμως ούτε καν έχουν ενοχληθεί αναφορικά με τις προθέσεις τους. Το πρώτο όνομα που συζητήθηκε ήταν αυτό του πρώην Υπουργού και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πασχαλίδη ο οποίος τον τελευταίο καιρό ιδιωτεύει στην Άνω Ροδωνιά όπου και κατοικεί μόνιμα ενώ η τελευταία του ενασχόληση ήταν το 2010 ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη καθώς και περιφερειακός σύμβουλος. Αποτελεί μια έμπειρη μορφή που έχει τρομερή δυναμική και μπορεί να συσπειρώσει τον χώρο. Βέβαια στην ερώτηση αν ο κος Πασχαλίδης έχει πρόθεση να ηγηθεί, τονίσθηκε ότι δεν του έγινε νύξη, άλλα αν υπάρχει θετικό κλίμα, τότε ναι μπορεί και να δεχθεί. Βέβαια προτάθηκε και το όνομα του σημερινού προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Σίμου Σωτηριάδη ο οποίος προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο αλλά και σε αυτόν δεν έχει γίνει επαφή αν και ο ίδιος δεσμεύεται με τον Δημήτρη Μπίνο καθώς έχουν κοινή πορεία τα τελευταία 4 χρόνια. Η πρόταση αυτή έγινε ώστε να χτυπηθεί η αντίπαλη παράταξη με ένα στέλεχος πρώτης γραμμής. Άλλωστε οι υπερβάσεις είναι αυτές που μετράνε και στο τέλος διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Συνάντηση τέλος της εβδομάδας

Προς το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση όπου ενδέχεται να δώσει το παρόν και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης ο οποίος και αυτός θα εκφράσει τις απόψεις του αναφορικά με τα δεδομένα που έχουν προκύψει  γύρω από αυτά τα ζητήματα. Οι καλά γνωρίζοντες τονίζουν ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπομονή ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Το ρεζουμέ από αυτές όλες τις επαφές είναι ότι υπάρχει πολύ θετικό κλίμα. 


απο το meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *